Marko Lukunic/Vecernji list
Marko Lukunic/Vecernji list

Povratak legendi: Marko Kopljar i Jakov Gojun uvršteni na širi popis igrača za olimpijske kvalifikacije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 16:16

HRS je sastavio popis od 35 igrača koji konkuriraju za sljedeću reprezentativnu akciju

Iako još uvijek nije poznato tko će biti izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, prema obvezi koju ima prema Svjetskoj rukometnoj federaciji (IHF-u) i organizatorima olimpijskih kvalifikacija, Hrvatski rukometni savez objavio je širi popis od 35 igrača za skorašnje olimpijske kvalifikacije. S tog popisa, budući izbornik reprezentacije odabrat će igrače koje će voditi u Hannover.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U odnosu na popis igrača za nedavni Euro 2024., nekoliko je novih imena. To se prije svega odnosi na Jakova Gojuna i Marka Kopljara, dvojicu specijalista za obranu. U odnosu na širu listu za Europsko prvenstvo, s popisa su otpali Gianfranco Pribetić i Maksimilijan Molc.

Na popisu je i Ivan Martinović koji se ozlijedio na Europskom prvenstvu, ali koji provodi intenzivnu terapiju i nada se da bi mogao biti spreman za kvalifikacije, David Mandić koji je također zbog ozljede propustio Europsko prvenstvo, ali i Josip Šarac. Oni bi se uskoro trebali vratiti na teren i biti spremni staviti se na raspolaganje i klubu i reprezentaciji.

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u Skupini 2 olimpijskih kvalifikacija zajedno s Njemačkom, Austrijom i Alžirom. Prema već objavljenom rasporedu, točna satnica još se čeka, a hrvatska rukometna reprezentacija prvi susret igra 14. ožujka 2024. godine s Austrijom. Dan ili dva kasnije (odluka IHF-a, organizatora i vlasnika televizijskih prava), na rasporedu je susret s domaćinom Njemačkom. Posljednji susret naša reprezentacija igra 17. ožujka protiv Alžira. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine kvalifikacija stječu pravo nastupa u Parizu.

Do sada su to pravo izborile Francuska, Danska, Švedska, Japan, Argentina i Egipat.

Popis igrača:

Vratari: Dominik Kuzmanović (Nexe), Matej Mandić (Zagreb), Filip Ivić (Chambery), Dino Slavić (Limoges), Kristian Pilipović (Schaffhausen)

Krila: David Mandić (Melsungen), Marin Jelinić (Pick Szeged), Lovro Mihić (Wisla Plock), Ivan Šnajder (Eisenach), Mario Šoštarić (Pick Szeged), Filip Glavaš (Zagreb), Fran Mileta (Vinnhorst)

Vanjski: Domagoj Duvnjak (Kiel), Luka Cindrić (Dinamo Bukurešt), Igor Karačić (Kielce), Ivano Pavlović (Izviđač), Jakov Gojun (Zagreb), Ivan Martinović (Melsungen), Luka Stepančić (Pick Szeged), Luka Lovre Klarica (Zagreb), Mateo Maraš (Tatabanya), Zvonimir Srna (Zagreb), Tin Lučin (Wisla Plock), Luka Moslavac (Nexe), Ante Ivanković (Celje PL), Josip Šarac (Goppingen), Matej Hrstić (Limoges), Marko Mamić (Leipzig), Patrik Martinović (AEK), Marko Kopljar (Fuchse Berlin), Filip Vistorop (Balingen-Weilstetten)

Pivoti: Marin Šipić (Kriens-Luzern), Veron Načinović (Montpellier), Tomislav Kušan (Limoges), Nikola Grahovac (Balingen-Weilstetten)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaKvalifikacije za Olimpijske igreMarko KopljarJakov Gojun

Ostale Vijesti