Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Stranac na mjestu izbornika je sve izglednija opcija: Trener PSG-a, ponajbolji strateg svijeta ili donedavni trener Porta?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 07.02.24. | 16:10

Realno, svako je strano ime u ovoj konstelaciji egzotika, ali možda je to čak i pravi šok koji nam je potreban

Kralj je mrtav, živio kralj, povikali bismo, ali nitko još ne zna tko je taj novi kralj. Hrvatska rukometna reprezentacija obezglavljena je. Goran Perkovac platio je danak 11. mjesta na Europskom prvenstvu, popis za olimpijske kvalifikacije treba biti predan sutra, najkasnije u ponoć i na njemu uz 35 imena igrača treba biti i širi popis stožera koji, jasno, treba sadržavati i ime i prezime izbornika, a mi ga trenutno - nemamo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izlistavaju se kandidati, tko će nako Pekrovca preuzeti ovak poljuljani brod, a osim domaćih imena koja su kroz godine rada, mora se priznati, donijela rezultate (čitaj medalje) za razliku od posljednjih neuspjeha. Usprkos tome, Zoran Gobac možda rješenje vidi u strancu. Dok se posljednjih tjedana propitkivalo 'ma tko bi od stranaca mogao voditi Hrvatsku', osobito uz dodatak Gobca da to sigurno neće biti Veselin Vujović koji je barem iz ovog 'našeg' podneblja, na površinu su isplivala konkretna imena. Dodat ćemo - i to kakva!

Kao jedan od kanidadata spominje se Španjolac Raúl González Gutiérrez. Rukometnom svijetu dobro poznat, cijenjen stručnjak koji je trenutno na klupi PSG-a i koji je s francuskim velikanom nedavno produžio suradnju. Upravo je slavni klub navodno stopirao ovaj posao, iako je Gonzalez trener koji jako dobro poznaje dio naše momčadi budući da ih je nekoliko imao u svojim redovima kada se bajkovito s Vardarom i njima popeo na krov Europe.

Potpuni šok nastao je kada je u javnost procurila mogućnost da je Islanđanin Dagur Sigurdsson naš novi izbornik te da je već u Zagrebu na pregovorima, iako, prema našim saznanjima još nije viđen u Savezu, ali nitko ne kaže da se posao mora dogovarati u samim prostorijama Saveza u Metalčevoj. Nekada i službeno najbolji trener svijeta i dalje je jedan od ponajboljih na planeti, a trenutno vodi Japan i to od 2017. godine pa smo sigurni da mu je ipak zanimljiviji izazov preuzimanje hrvatskih rukometaša. Ranije je vodio Njemačku pa s njom stigao do europskog zlata i olimpijske bronce. Bilo bi lijepo kada bi to omogućio i nama. Za novi Euro ima vremena pripremiti se, ali za Igre će morati žurnim postupkom posložiti momčad.

Ono što se nekima čini najlogičnije jest uzeti, naravno, trenera koji trenutno nema angažman kako se ne bi još došlo u kupoprodajne, da ne kažemo eksport-import komplikacije. Jedan od takvih je Magnus Andersson, švedski stručnjak koji je u svojoj karijeri u posljednjih pet godina vodio Porto, a sada se ostavio toga posla jer je rekao kako želi odmoriti. U našoj reprezentaciji mjesta za odmor nema, a bi li mu to bila ponuda koju ne može odbiti, možemo saznati tek kada netko iz Saveza kaže koji su im planovi.

Nadamo se samo da nije plan da nema plana jer je previše posla pred našim reprezentativcima da bismo bezglavo bauljali ususret kvalifiakacijama koje nam barem malo mogu ublažiti ranu. O tome da dva ptua zaredom ne odemo na Igre ne želimo ni pomišljati. Ako danas ne bude bijelog dima, sutra će ga morati biti jer na papiru nečije ime pod kategorijom 'head coach' mora stajatil. Domaće ili strano, uskoro bira jedan od najdugovječnijih šefova hrvatskog sporta.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

PSG rukometrukometni klub PSGhrvatska rukometna reprezentacijaGoran PerkovacSlavko GolužaLino ČervarRaul GonzalezRaul Gonzalez Guiterez

Ostale Vijesti