Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

VIDEO Hrvatski prvak pao u završnici kod europskog doprvaka: Kos 'vozao' poljsku obranu, s Dibirovom predvodio strijelce Zagreba

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 20:17

Skočili su Poljaci na treće mjesto, Zagreb je i dalje predzadnji

RK Zagreb je hrabro pao u Poljskoj. Kielce je bilo bolje 28-24 (12-12).

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatski prvak je u početku kao i prošlog tjedna u Areni šokirao europskog doprvaka. Zahvaljujući Srni, Glavašu i Dibirovu imali su u početku i pet golova razlike (2-7), ali do kraja prvog dijela Poljaci su izjednačili na 12-12.

U nastavku je poljski prvak držao prednost, ali onu koju je Zagreb imao prilike dohvatiti, no u posljednjim se trenucima opet dogodila prevaga na momčad koja je ipak iksusnija u ovakvim okršajima. Zagreb je osam minuta prije kraja imao gol prednosti, no potom je sve prosuo. Hrvatski prvak je posljednjih 10-ak minuta imao jako slabu realizaciju dok su domaćini baš tada zaredaali 5-0 seriju i otišli na 26-22 pa na kraju rutinski priveli utakmicu kraju.

Poljski sastav su do četvrte pobjede u skupini predvodili Szymon Wiaderny s pet golova, te Michal Olejniczak sa četiri gola. Hrvatski rukometaš Igor Karačić dodao je dva gola, dok je Milosz Walach sakupio 10 obrana.

Kod Zagreba, koji je upisao četvrti poraz, najefikasniji su bili Miloš Kos i Timur Dibirov sa po pet golova, dok je Zvonimir Srna zabio četiri gola. Matej Mandić je imao 10 obrana.

Preostale tri utakmice iz skupine A igrane su u srijedu. U derbiju kola Aalborg i THW Kiel su odigrali 27-27, a za goste je nastupio hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak, međutim nije se upisao među strijelce.

Bez pobjednika je završio i susret između PSG -a i Kolstada (28-28), dok je mađarski Szeged na gostovanju pobijedio Eurofarm Pelister sa 28-27. Mario Šoštarić je zabio sedam, a Luka Stepančić pet golova za mađarski sastav.

Na ljestvici skupine vodi Kiel sa 11 bodova, Aalborg ima 10, a Kielce se probio na treće mjesto, također sa 10 bodova. Kolstad, PSG i Pick Szeged imaju po devet bodova, a zadnja dva mjeta drže Zagreb (6) i Pelister (0).

(eg/Hina)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

RK ZagrebKielceRukometna Liga prvaka

Ostale Vijesti