Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Sporting prejak za Olmissum, Bilandžić radio čuda na vratima

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.12.21. | 21:30

Hrvatski prvak nije se mogao dostojno suprotstaviti ponajboljoj europskoj momčadi

Hrvatski futsal prvak Olmissum porazom je otvorio nastup u skupini B Elitne runde Lige prvaka, u Lisabonu je bolji bio domaćin turnira Sporting s 3:1. Portugalci su potvrdili ulogu velikog favorita, bili apsolutno dominantni cijelu utakmicu i zasluženo pobijedili Omišane. Da poraz ne bude znatno veći pobrinuo se odlični vratar Josip Bilandžić koji je imao niz fantastičnih obrana. Dosta su mu pomagali i suigrači, momčad koju vodi Duje Maretić se hrabro branila te pred kraj utakmice postigla utješni pogodak u igri s vratarem-igračem.

Očekivano, Portugalci su odmah nametnuli žestok ritam i stvarali prilike, dvaput su u uvodne dvije minute Hrstić i Postružin u zadnji čas spašavali ispred Zickya. U četvrtoj minuti vratar Bilandžić je odlično obranio udarac Cavinata, a iz kornera koji je slijedio Waltinho je snažnim volejem uzdrmao gredu. Imali su i Omišani neke pokušaje iz daljine koji nisu bili suviše opasni, poput Marićevog iz polukontre kojeg je Guitta odbio u korner. U devetoj minuti Sporting opet opasno prijeti iz prekida, volej Ruiza u posljednji je trenutak blokirao Sekulić. Na isteku te devete minute Portugalci zasluženo dolaze do vodstva, iskusni majstor Alex Merlim je naizgled jednostavnim driblingom iz igre izbacio Postružina te s desetak metara fantastično pogodio rašlje. Bilandžić je bio nemoćan, bio je to udarac koji se ne može obraniti.

Nastavili su Portugalci u istom ritmu, nije Olmissum mogao izaći iz svoje polovice, ali Omišani su se hrabro branili. Vratar Bilandžić je u 12. minuti odlično obranio zicer Waltinhi koji je bio sam pred njim, a potom je u 14. minuti skratio kut kod pokušaja Cardinala. Dominacija Sportinga je bila trajna, daleko najviše posla imao je vratar Olmissuma, nesavladiv u nekoliko situacija pred kraj prvog poluvremena. Obranio je pokušaj Joao Matosa u 17. minuti, potom je odlično skratio kut kod pokušaja Zickya u 18. minuti. Isti igrač je pola minute kasnije bio ispred njega u šestercu, Bilandžić se bacio na loptu i uzeo je u naručje. Potom je zaustavio snažan šut Alexa Merlima s lijeve strane, a najveću obranu upisao je u posljednjim sekundama prvog dijela kada je Cardinal bio sam na osam metara nakon dobre akcije iz prekida. Bilandžić je postavio ruku i odbio loptu u korner, bio daleko najzaslužniji što je Sporting nakon prvog dijela imao samo 1:0.

Nažalost, vrlo brzo u drugom dijelu Sporting je riješio pitanje pobjednika. Nakon samo 47 sekundi igre Diego Cavinato je pogodio za 2:0, na asistenciju Waltinha. Pokušali su Omišani potom odgovoriti u igri s igračem-vratarom, ali nije ta ideja dugo potrajala, Portugalci su i dalje bili znatno opasniji. U 24. minuti Alex Merlim driblingom vara Marića i šalje loptu kroz Bilandžića za 3:0, Brazilac koji igra za Italiju opet je pokazao kakav je majstor ove igre.

Imao je uskoro i Olmissum solidan pokušaj prema vratima Sportinga, nakon kornera volej je potegao Kustura, pogodio je točno u vratara Guittu. Naravno, znatno više posla imao je Bilandžić, u 28. minuti je fantastično obranio udarac Cardinala iz blizine. Obranio je potom snažne udarce Joao Matosa, Paulete i Miguela Angela, zaradio pljesak s tribina na kojima je bila delegacija od 20ak navijača Olmissuma.

U posljednjih desetak minuta Sporting je malo usporio ritam, bez problema su Portugalci čuvali prednost. Tri minute prije kraja Olmissum je opet uveo igrača-vratara što je donijelo uspjeh u 39. minuti. Bila je to odlična akcija Omišana, Horvat je sa sredine poslao dijagonalu na lijevu stranu, Postružin preskočio loptu, a Nikola Pavić odličnim udarcem poslao loptu pod gredu. Bio je to gol za bolji dojam, Omišani su pružili dobar otpor favoritima iz Lisabona.

U drugom dvoboju skupine B ruska Sinara iz Jekaterinburga nadigrala je nizozemski Hovocubo s 5:1, u prvom dijelu rezultat je bio izjednačen (1:1), favorizirani Rusi su do pobjede došli u završnih 10 minuta dvoboja.

Drugo kolo igra se već sutra, Olmissum će igrati proti Sinare u 16.30 sati, dok će u večernjem terminu u 19 sati igrati Sporting i Hovocubo.



Tagovi

MNK OlmissumSporting LisabonFutsal

Ostale Vijesti