Screenshot
Screenshot

VIDEO Zaustavljena bajka Farana, Kopenhagen prošao Spartu nakon jedanaesteraca, Icardi presusudio Slovencima, Barišić opet asistent!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 15.08.23. | 22:37

Bačku Topolu je s dva pogotka i asistencijom ‘riješio’ Bruma

Nogometaši Galatasaraya s minimalnih 1-0 pobijedili su Olimpiju čime su potvrdili pobjedu iz prve utakmice (2-0) i tako potpuno zasluženo prošli u daljnju fazu natjecanja. Jedini pogodak na utakmici zabio je Mauro Icardi (24.) kojeg je turska momčad ovog ljeta otkupila od PSG-a za 10 milijuna eura nakon što je prošlu godinu član momčadi iz Istanbula bio kao posuđeni igrač aktualnog prvaka Francuske.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Icardiju je ovo bio prvi pogodak u novoj sezoni, a kako je presudio Slovencima pogledajte OVDJE (Arenasport)

Za Olimpiju su utakmicu započeli Posavec (bivši član Varaždina, u igri bio do 78.minute ) te Karamatić (bivši član Osijeka, odradio cijelu utakmicu), dok je priliku s klupe dobio Bristić koji je u redove slovenskog kluba stigao iz Rijeke.

Od ostalih utakmica, valja naglasiti kako je Klaksvikova bajka danas završila. Momčad s Farskih otoka u prvoj je utakmici svladala Molde rezultatom 2-1, ali Norvežani su u uzvratu ipak uspjeli doći do pobjede i prolaska u daljnju fazu natjecnaja.

Nakon 90 minuta, na semaforu je bilo 1-0, a produžetke je Moldeu osigurao Eriksen pogotkom u 17.minuti. Iako je domaći sastav bio puno dominantniji te su kreirali nekoliko sjajnih prilika, do pobjede su uspjeli doći tek u 112.minuti kad je precizan bio Linnes.

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Spomenimo i kako je Braga bez ikakvih problema došla do nove pobjede protiv TSC Bačke Topole. U prvoj utakmici u Portugalu slavili su rezultatom 2-0, da bi onda u uzvratu srpska momčad upisala 4-1 poraz, s tim da su sve pogotka gosti postigli u prvih 20 minuta utakimice.

Sve pogotke s tog ogleda već ste mogli pogledati na Germanijaku.

Iako su mnogi vjerovali da će Rangers pokleknuti u gostima kod Servetta, usprkos 2-1 pobjedi u prvoj utakmici, to se ipak nije dogodilo. Domaćin možda je poveo preko 25-godišnjeg veznjaka Kutese (22.), ali su Škoti u 50. minuti izjednačili preko svojeg beka golgetera (a i kapetana) Taverniera koji je bio precizan nakon dodavanja Borne Barišića. Podsjetimo, hrvatski reprezentativac asistirao je i u prvoj utakmicic ova dva takmaca.

Inače, za sve one koji vole znati više, Jamesu Tavernieru, koji je cijelu karijeru proveo na poziciji desnog beka i koji je član Rangersa od 2015. godine kad je stigao iz Wigana za zanemarivih 250 tisuća eura, je ovo bio 104. pogodak za klub! Iako je prošao kroz mlađe uzraste Newcastlea i Leedsa, Tavernier se nikad nije uspio nametnuti za svoje mjesto pod suncem u Engleskoj, ali je zato u Glasgowu stekao status istinske legende Rangersa. Iako se profilirao kao majstor za prekide, Tav je danas pokazao kako može zabiti i glavom. Iako, lako tako kad te loptama hrani Barišić...

Pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Za kraj smo sačuvali ljepoticu dana. Kopenhagen je u Češkoj uspio svladati Spartu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, a iako su mnogi očekivali tvrdu utakmicu budući da u prvom ogledu nije bilo pogodaka, danas ih bilo čak šest, da bi onda s bijele točke Danci zabili četiri puta bili precizni, dok su za Spartu promašivali Krejci i Sorensen.

Nakon 90 minuta, na semaforu je bilo 1-1, s tim da je domaćin stigao do poravnanja tek u 80.minuti kad je zabio Srbin Birmančević (80.). Zanimljivo, gosti su poveli već u 1.minuti kad je precizan bio Larsson.

U produžecima, Laci je u 105. zabio za preokret, da bi onda tri minute kasnije, u 105+3. minuti, gosti izjednačili preko Claessona.

Momentum je u tom trenutku bio na strani gostiju, ali u drugom produžetku je opet povela Sparta kad je u 107. minuti zabio Olatunji. Dance taj pogodak nije bacio u očaj pa su u 112. još jednom uspjeli izjednačiti te je još jednom pogodak postigao Claesson.

Nakon 120 minuta, na semaforu je bilo 3-3, što u prijevodu znači da se pobjednika došlo nakon udarca s bijele točke.

Krejci je promašio prvi jedanaesterac, a onda je isto u četvrtoj seriji isto napravio Sorensen. Kod gostiju su precizni bili Diks, Claesson i Boilesen, a onda je još u četvrtoj seriji Bardghji odlučio za potpuni rizik, ‘Panenka’ je bila njegov odabir, a to se pokazalo dobrom odlukom te je Kopenhagen ostvario veliku pobjedu protiv favoriziranih Čeha. (G)

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)



Tagovi

BrumaFC KopenhagenSparta PragOlimpija LjubljanaGalatasaray

Ostale Vijesti