Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

OCJENE - Dinamo: E, da Livi može još i zabiti i baš sve obraniti! Ovo već postaje - Bišćanov poučak!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.08.23. | 22:25

Ovako smo ocijenili Dinamove igrače nakon poraza od AEK-a (1-2) u trećem pretkolu Lige prvaka

Dominik LivakovićVratar
Već smo napisali da je opet veliki junak, obranio je dvije velike prilike, dva zicera tom opasnom Leviju Garciji, bile su to obrane za 'eurovizijsku razmjenu'. Onda je obranio tri šanse i u sudačkoj nadokandi, na kraju spasio Modre i težeg poraza. Ali, ne može Livi sve, a nažalost, ne može zabiti, niti pokriti sve one promašaje svojih suigrača. Kad se sve zbroji, jedini svih 90 minuta na vrhunskoj razini. I, nije prvi put ni ove sezone. Ukratko: 'Livi, ostani!'
Ocjena
8
Sadegh MoharramiObrana
Jedan od tragičara! Nevjerojatno je s kojom lakoćom ulazi u početnički rizik i gubi lopte. Već u prvom dijelu složio je šansu AEK-u, spasio ga je, naravno, Livaković. Onda je na početku izgubio još jednu loptu pred svojim kaznenim prostorom, opet Grci to nisu iskoristili. Ali, treća je bila nesreća. Nepotrebno dodavanje u sredinu, tjeranje Mišića u tešku situaciju, umjesto da jednostavno ispuca! Ne znamo kad je takav način igre postao zabranjen!? Da su se igrale još tri utakmice, ne bi se mogao iskupiti.
Ocjena
5
Stefan RistovskiObrana
Mogao je u prvom poluvremenu zabiti, ispriječio mu se Mihajličenko. No, nije to bila situacija odluke, lijepo je da se našao pred suparničkim golom. Ali, onako se okliznuti pred Zuberom i otvoriti mu put prema izjednačenju... Dogodi se, može se i njemu jednom, ali pamtit će se da se dogodilo u ovakvoj utakmici. Jedan od rijetkih kikseva, ali teško ga je izbrisati.
Ocjena
5.5
Josip ŠutaloObrana
Djelovao je sigurno, kao čvrsta točka Dinamove obrane. A onda je, s padom ostatka momčad, padao u izvedbi i on. Pred transferom je, možda se tako i osjeća, ali, definitivno, nije glavni krivac za ovaj poraz. Ako bismo secirali, mogli bismo mu pronaći greške, kod tog drugog gola možda je mogao bolje stajati i pokriti. Više je bio žrtva pogrešaka svojih suigrača i u nastavku često na brisanom prostoru s AEK-ovim napadačima.
Ocjena
5.5
Bohdan MihajličenkoObrana
U redu i to što je slučajno spriječio pogodak Ristovskog, našao se na putu lopti. Ali, u zadnjim trenucima prvog dijela imao je zicer, dobar je bio i dribling, no, desna noga mu, definitivno, nije jača strana. Traljav udarac i bačeni konopac Grcima. Ničime Ukrajinac još nije impresionirao, posebno napadački, Dinamo je s njim po toj strani dobio jako malo. Obrameno, još ajde, ali gdje je i on bio kod drugog pogotka, zaplivao je negdje daleko...
Ocjena
5
Josip MišićVezni red
Igrao do 84.minute. Nije niti on bio na svojoj razini, dosta griješio, nažalost, ona pogreška kod izjednačujućeg pogotka bila je kobna. Preiskusan je i prekvalitetan da tako izgubi loptu na svojih 20-ak metara, poslije nije uspio pokriti. Na trenutke se doimao prespor za grčke brzance, teško ih je sustizao. Ali, sve bi se to pokrilo, prošao bi s prolaznom ocjenom da nije bilo tog pogotka.
Ocjena
5.5
Dario ŠpikićNapad
Zamijenjen na poluvremenu. Ne može mu se negirati trud, vrlo angažiran u defenzivnom dijelu, puno pretrčao, bio pravovremen, prekinuo u startu nekoliko grčki napada. Međutim, nedostajao je tamo gdje je bio najpotrebniji, u završnici, u zadnjem 'pasu'. Da je bio malo precizniji, mirniji i hrabriji u tim situacijama, mogao je Dinamo kreirati u prvom dijelu još neku ozbiljnu priliku, zicer. Grci su se, jednostavno, nudili, a Dinamo dosta griješio baš pred gostujućim šesnaestercem.
Ocjena
5.5
Marko BulatVezni red
Igrao do 72. minute. Rekli bismo da je 'izišao iz ormara', napokon se ukazao u jednoj, pravoj velikoj utakmici. Iako, pitanje je bi li igrao da je Baturina bio potpuno spreman, no to nije njegov problem. Već u 23.sekundi dobro je gađao, zamalo promašio, onda je zabio slobodnjak, imao još jedan odličan pokušaj u nastavku. Odličan i u obrambenim zadacima, nije se bojao duela, uezo nekoliko bitinih lopti. Ako ništa, napokon je pokazao da se na njega može računati.
Ocjena
7.5
Robert LjubičićVezni red
U prvim pola sata bio je ključna obrambena figura, ništa pokraj njega nije prolazilo. Za pravu partiju nedostajao je bolji napadački učinak, poneka točna lopta prema naprijed, neko proigravanje, kojim bi gurnuo napadače u priliku. Igrao je, nominalno, na poziciji Martina Baturina, pokrivao dobar dio terena. Nadali smo se da će u nastavku popraviti taj 'pas', ali ne, on je pao u obrambenoj izvedbi. I upropastio dobru prezentaciju.
Ocjena
5.5
Luka IvanušecVezni red
Igrao do 72. minute. Očekivali smo više, vjerojatno i on sam dijeli to mišljenja. To je bila utakmica u kojoj je on trebao biti prevaga, donijeti neki pobjednički potez, pogotovo u prvom dijelu, kad je prostora za završni 'udarac' bilo dovoljno. No, nije to bila njegova večer, ostao je nedorečen, kad je i prošao u svom stilu kroz AEK-ove linije izostala je završnica, dodavanje ili pravi udarac.
Ocjena
5.5
Bruno PetkovićNapad
Počeo je dobro, bio raspoložen, iznudio je prekršaj kod pogotka, bio napast za AEK-ovu obranu. A onda se i on ugasio. Vida je dobro znao s njim, držali su ga reprezentativni kolega i suradnici dalje od šesnaesterca, uspjeli ga izolirati. Neće niti on pamtiti ovu utakmicu.
Ocjena
5.5
Mahir EmreliNapad
Ušao na poluvremenu. Živahan, razigran, oko njega se uvijek nešto događa. Pogodio je i gredu.
Ocjena
6
Petar SučićVezni red
Ušao u 72.minuti umjesto Bulata. Igrao je premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Martin BaturinaVezni red
Ušao u 72.minuti umjesto Ivanušeca. Da je bio spreman, bio bi jak adut, jer, nedostajala je ta njegova točna lopta u samoj završnici. Ovako, nakon temperature i viroze ušao u zadnjih 20-ak minuta, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Takuro KanekoNapad
Igrao od 84. minute. Prvo nije znao gdje treba stajati kod prekida, onda se ipak stabilizirao. Ali, premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Igor BišćanTrener
Nevjerojatan je taj pad u Dinamovoj igri. Kao dvije različite momčadi, ona iz prvog i ona iz drugog dijela. Ona koja je trebala voditi 3-0 ili 4-0 i ona koja je sretna što nije primila pet komada. Ali, to sad više nije slučajno, ponavlja se, to već postaje 'Bišćanov poučak'. Zašto? Kako? Taj će odgovor on uskoro morati pronaći. Htjeli smo ga pohvaliti za zamjenu već na poluvremenu, ulazak Emrelija bio je logičan, no, kao da niti Bišćan nije istrčao u nastavak utakmice. I nije pronašao nikakvo rješenje za taj pad. Je li do fizičke spreme ili mentalne kočnice? Ne znamo, ali znamo da je sam izabrao ne igrati s Lokomotivom i potpuno se pripremiti za ovu utakmicu.
Ocjena
5



Tagovi

GNK DinamoAEKLiga prvakaIgor Bišćan

Ostale Vijesti