Reuters
Reuters

VIDEO C. Ronaldo bacio Messiju 'rukavicu u lice': Odigrao je impresivan turniri, ali se ipak 'pobunio' organizatorima

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.08.23. | 12:22

U šest utakmica zabio je isto toliko pogodaka.

Da nas ove sezone očekuje iznimno uzbudljivo prvenstvo Saudijske Arabije potvrdilo je nedavno održano Arapsko klupsko prvenstvo koje je, ujedno, polučilo i sjajno finale između Al Nassra i Al Hilala, dva kluba koja su se izrazito pojačala pred početak nove sezone. Na kraju je Al Nassr osvojio turnir svladavši rivala s 2-1 preokretom nakon golova Cristiana Ronalda u trenucima kada je Al Nassr igrao bez isključenog Abdulelaha Al Amirija. Al Nassr stigao je do naslova iako je 60 minuta igrao s 10 igrača. Marcelo Brozović igrao je do 122. minute utakmice kada je izvađen iz igre. Na dvoboju je imao dvije jako dobre šanse za postizanje svojeg prvijenca.

Sav fokus utakmice na sebe je preuzeo Cristiano Ronaldo koji je ne samo ovom utakmicom, već i cijelim turnirom 'bacio rukavicu u lice' Leu Messiju koji se poigrava sa suparnicima na sjevernoameričkom kontinentu i vodi svoji Inter Miami prema naslovu prvaka Leagues Cupa, prvenstva najboljih klubova MLS-a i MX-a (Inter polufinale igra u noći s utorka na srijedu po hrvatskom vremenu protiv Philadelphije Union).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U šest utakmica turnira C. Ronaldo je zabio šest pogodaka. Propustio je poentirati tek u prvom kolu grupne faze natjecanje protiv Al Shababa, a po jedan pogodak zabio je Monastiru, Zamaleku te u nokaut fazi Raji Casablanci i Al Shorti, da bi u finalu, unatoč igri s igračem manje, zabio čak tri pogodaka, od kojih mu je jedan nepriznat zbog centimetarskog zaleđa.

"Iznimno sam ponosan jer sam pomogao svojoj momčadi donijeti ovaj važan trofej, prvi u povijesti. Zahvalio bih se svima u klubu koji su bili uključeni u ovaj veliki uspjeh. Zahvaljujem se i svojoj obitelji i prijateljima koji su uvijek bili uz mene. Navijači su nam pružili fantastičnu podršku. Ovaj naslov pripada i vama", napisao je CR7 na svojoj Twitter, odnosno X stranici, a na kraj objave stavio je emotikone žutog i plavog srca koje simboliziraju žuto-plavu boju njegovog kluba.

C. Ronaldo utakmicu je napustio u 116. minuti zbog ozljede gležnja, no prve procjene govore kako je riječ o ozljedi blaže prirode. Cijeli turnir i ta utakmica bili bi idealni da se nije dogodio 'skandal' na kraju dvoboja. Naime, nagradu za najboljeg igrača finala dobio je Sergej Milinković Savić, što nije najbolje sjelo C. Ronaldu kojeg su kamere uhvatile kako razgovara s djelatnikom organizacije, prekriživši ruke. Sugerirao mu je da je zabio dva gola te da bi, valjda, on trebao dobiti nagradu za MVP-a. Kod Arapa, kao i mnoge druge stvari, nisu baš najjasnije, no, sigurni smo da će CR7 brzo zaboraviti na ovu 'nepravdu'.

Prvenstvo Saudijske Arabije počelo je još prošli petak, a Al Hilal i Al Nassr će svoje prve prvenstvene utakmice odigrati već u ponedjeljak. Al Hilal gostuje kod Abhe, a Al Nassr kod Al Ettifaqa kojeg vodi Steven Gerrard. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Cristiano RonaldoAl NassrMarcelo Brozović

Ostale Vijesti