Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Varaždin: "Drugi smo, ali cilj je i dalje da dogodine igramo u ovoj ligi"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 14.09.22. | 12:18

Momčad Maria Kovačevića je hit prve četvrtine HNL-a. Neporaženi na gostovanjima, drugi na ljestvici, igraju nogomet koji sve više privlači Varaždince na tribine stadiona.

Varaždin više nije iznenađenje. Drugo mjesto na ljestvici HNL-a nakon što je zaključena četvrtina sugerira kako se u baroknoj prijestolnici Hrvatske odlično radi. Sjajan ulazak u sezonu u kojem su Varaždinci marljivo skupljali bodove nudi puno razloga za zadovoljstvo. I respekt protivnika je sve veći…


“Dobro da nas shvaćaju ozbiljno. To je lijepo, ali treba naglasiti kako je tek prva četvrtina završena. Pokušavamo ostati normalni, čvrsto na zemlji i sa svijesti da možemo sa svima igrati. Ako ćemo biti takvi, doći će i bodovi”, naglasit će trener Mario Kovačević dodavši kako on ne gleda stanje na ljestvici već broj bodova.

“Hajduk ima dvije utakmice manje i može nas preskočiti, tako da su bodovi bitni”, objasnit će Kovačević svoju logiku.

Posljednji skalp donijeli su iz Zagreba. Lokomotiva je pala u uzbudljivoj završnici nakon što je Varaždin primio gol iz prekida.

“Svaka momčad ima dobre i loše strane. Mi radimo na tim prekidima, ali dogodi se. Više se ljutim što zadnjih dvadesetak minuta kada nas je Lokomotiva stisla nismo kvalitetno izašli kroz pas igru nego smo strepili do zadnje sekunde. Imamo problema, ali radimo marljivo da ih ispravimo”.

Pomacima u igri svjedočit ćemo već u petak kada Varaždin gostuje kod Slaven Belupa. U prvoj utakmici nove sezone momčad Zorana Zekića odnijela je pobjedu u Varaždinu.

“Zasluženo smo izgubili tu utakmicu, u ovoj ćemo se puno bolje spremiti da im vratimo za taj poraz. U nizu smo koji želimo nastaviti. Kratak je tjedan, imali smo utakmicu u nedjelju pa sada u petak, ali sve naše misli i energija usmjerena je prema Koprivnici”, reći će trener Varaždina koji je igru Belupa okarakterizirao drugačijim stilom od onog što igra njegova momčad, ali da će se pokušati nametnuti.

“Uvijek su zanimljive te utakmice. Silno nas je veselila podrška naših navijača u Kranjčevićevoj, vjerujemo da će ih biti i u Koprivnici”.

Što se tiče izostanaka, Kovačević neće moći računati na Šegu koji odrađuje kaznu kartona, Brodić je osjetio zatezanje u mišiću ali za njega vjeruje da će biti spreman.

Netko je pitao je’l Varaždin podigao ljestvicu očekivanja. No, Kovačević je vrlo brzo spustio loptu na zemlju.

“Bio bih najsretniji da nastavimo ovako, ali nisam lud da dajem izjave u smjeru drugačijem od ovog sada. Naš cilj je isti kao što je bio na početku, a to je da sljedeće sezone igramo u ovom rangu natjecanja. Hoćemo li biti drugi, sedmi ili deveti - vidjet ćemo. Dat ćemo sve od sebe da budemo bolji”, poručio je strateg Varaždina koji će u Koprivnici računati i na Matu Stanića, 24-godišnjaka koji je na posudbi iz Rijeke.

“Odlično sam se snašao, nije bilo vremena za prilagodbu jer su utakmice odmah krenule ali mogu biti zadovoljan. Rezultat je dobar, no ne mogu reći da sam iznenađen jer osjetim koliko ova momčad može. Isto tako, tek je četvrtina prvenstva prošla, još je 80 bodova u igri i idemo polako”, rekao je Stanić koji je upitan o krizi u njegovom matičnom klubu.

“To su problemi Rijeke i na njima je da se vade. Ja sam na posudbi u Varaždinu i koncentracija je isključivo usmjerena na ovo ovdje”.

Stanić je počeo u BiH, igrao je za Široki Brijeg, nastupao je za Dinamo i Kustošiju pa se vratio u Široki Brijeg odakle je prošlo ljeto stigao na Rujevicu.

“Slaven Belupo je izgubio zadnje dvije utakmice i zapravo ne znamo kakvo je njihovo pravo lice ali gledamo sebe i pokušat ćemo ispraviti ono iz prve utakmice. Atmosfera u svlačionici je odlična, rezultat sve prati…”, poručio je Stanić.

HNL, 10. kolo

Petak, 16. rujna

Varaždin - Slaven Belupo, 19.00

Subota, 17. rujna

Gorica - Osijek, 16.55

Hajduk - Istra 1961, 19.05

Nedjelja, 18. rujna

Rijeka - Šibenik, 15.00

Lokomotiva - Dinamo, 17.15


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NK VaraždinSlaven BelupoMato StanićMario KovačevićHNLNK Lokomotiva

Ostale Vijesti