Goran Kovačić/Pixsell
Goran Kovačić/Pixsell

Svi (opravdano) pričaju o Tekliću, ali jedan potez Zelenike rekao je sve o ovom Varaždinu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.09.22. | 09:37

Varaždin je hit HNL-a, iznenađujuće drži drugo mjesto nakon prve četvrtine prvenstva. A pobjeda u zadnjim minutama protiv Lokomotive nije bila slučajna, što dokazuje i ono što je Varaždinov vratar napravio nakon što je primio pogodak

Tonio Teklić, bivše Hajdukovo 'dite', jedan je od junaka ovog kola i, generalno, prvog kruga HNL-a. Varaždin je hit prvenstva, drži drugo mjesto ljestvice, a Teklić je hit igrač te momčadi, možemo zaključiti, njezina ključna karika. A u pobjedi protiv Lokomotive Teklić je pokazao i karakter, pokazao je zašto je jedan od vođa Varaždina i da ima kvalitete i za 'nešto više'.

Naime, prvo je bez straha odlučio pucati kazneni udarac, iako ono nepisano pravilo kaže da igrač na kojemu je bio prekršaj ne bi trebao pucati. No, Teklić je uzeo loptu, pucao snažno i pogodio gredu. Ali, taj ga promašaj nije sputao i razoružao, štoviše. U drugom je dijelu udarcem s 20-ak metara, uz malu 'pomoć' Kulenovića, zabio za vodstvo, a onda je i donio pobjedu u zadnjim sekundama sudačke nadoknade. I to - s bijele točke. Onaj promašaj iz prvog poluvremena mnogima bi ostao u glavi, ne bi se usudili još jednom pucati, pogotovo ne u tako presudnom trenutku. Ali, Teklić je bio hladnokrvan i precizan, rutinski je zabio. Za tri boda!

Sazrio je Teklić kao igrač ove sezone, vidjelo se po mnogočemu, a odluka da puca i drugi kazneni udarac na utakmici samo je potvrda te zrelosti.

I potpuno se opravdano danas najviše priča o Tekliću, međutim, o varaždinskom pobjedničkom duhu i karakteru još je više rekao jedan potez vratara Olivere Zelenike, detalj koji je možda mnogima promaknuo, ali može objasniti zašto je Varaždin na kraju uzeo tri boda. Naime, Lokomotiva je za 1:1 zabila nakon kornera, krenula je sudačka nadoknada i u takvoj bi situaciji mnoge momčadi poput Varaždina, koje su do samog kraja držale pobjedu, potonule. Jer, imala je Lokomotiva još jednu opasnu akciju, neugodan ubačaj pred vrata, Zelenika je morao istrčati i dobro se ispružiti da bi boksao loptu. U nastavku tog napada došla je pred gol i jedna svijeća, Zelenika je loptu uhvatio u ruke. Obično bi vratari, u takvim trenucima, kad si imao pobjedu u rukama, a sad ti 'visi' i drugi gol u mreži, uzeli tu loptu, bacili se na tlo i još malo ležali, čekali da obrana predahne i da procuri nekoliko sekundi.

A Zelenika nije to učinio, nije čak niti ispucao loptu daleko od vrata, nego je potrčao dati loptu prvom igraču do sebe, tjerajući ga time u još jedan napad, po pobjednički gol. Koji je, na kraju, došao.

Varaždinci, očito, igraju s toliko samopouzdanja, s toliko vjere u pobjedu da im niti bod na gostovanju u Kranjčevićevoj više nije dobar posao, žele uzeti sva tri, makar se to u tim trenucima činilo neizvedivo. Zato, nije slučajno da su tako visoko u HNL poretku.

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk 1:1

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek 0:3

Gorica – Dinamo 0:1

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961 0:3

Lokomotiva - Varaždin 1:2

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Oliver ZelenikaTonio TeklićNK VaraždinHNLNK LokomotivaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti