Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Varaždin u infarktnoj završnici stigao do pobjede i 2. mjesta HNL-a

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.09.22. | 23:07

U posljednjoj utakmici 9. kola HNL-a Varaždin je kao gost svladao Lokomotivu 2:1 golovima Tonia Teklića koji je i promašio kazneni udarac.

Čak četiri mjeseca Varaždin ne zna za poraz na gostujućim dvobojima. Posljednji puta mjeru im je uzeo Rudeš koncem travnja, još u 2. HNL. U međuvremenu su šest puta gostovali ostvarili remi i pet pobjeda. Posljednja je stigla večeras nakon što je momčad Maria Kovačevića svladala Lokomotivu 2:1 u prilično infarktnoj završnici s obzirom na to da su domaćini stigli do boda u 90., pa ga izgubili četiri minuta kasnije.

Pred nekoliko stotina gledatelja, u Kranjčevićevoj ulici debitirala je sudačka trojka s Cipra koja je, barem se čini na prvi pogled, odradila bolji posao od kolega iz Bugarske koji su prošlo kolo sudili upravo u Varaždinu te grubo oštetili Goricu za penal.

A kada smo već kod penala, staro nogometno pravilo, doduše nepisano, sugerira da igrač na kojem je napravljen kazneni udarac ne izvodi taj isti. Tonio Teklić očito nije bio takvog mišljenja nakon što ga je Bubanja u 29. minuti srušio u kaznenom prostoru Lokomotive. Naime, Teklić je stavio loptu na bijelu točku, silovito tukao ljevicom ali i pogodio gredu Čavlininog gola…

Osim tog penala, Varaždin je imao i sjajnu priliku Brodića koji je odlično gađao glavom ispod grede, ali Čavlina je sjajnom reakcijom spasio Lokomotivu. Nisu tako gosti uspjeli naplatiti relativno bolje poluvrijeme u kojem su imali nešto više igre i bili zeru konkretniji od Lokomotive. Međutim, sve je to bilo tu negdje.

Strateg Lokomotive reagirao je u poluvremenu dvostrukom izmjenom. Umjesto Vasilja ušao je Tuci, dok je Stojkovića zamijenio Goričanom. Nešto ranije, u prvom dijelu, Čabraja je zamijenio Bubanju sa Smakajem.

Ono što je Teklić propustio u prvom dijelu, nadoknadio je u 50. minuti kada je s dvadesetak metara poslao loptu u gol Čavline koji je bio nemoćan s obzirom na to da je Kulenović promijenio smjer lopte. Do kraja utakmice bila je to prilično izjednačena utakmica s obje strane. Nekoliko poluprilika ali gotovo ništa vrijedno spomena osim možda prilike Kulenovića iz daljine sve do sudačke nadoknade.

Ostaje enigmom odluka Čabraje da na klupi ostavi Milićevića koji je jedan od ponajboljih lijevih bekova HNL-a. Uveo ga je trener Lokomotive u samom finišu utakmice, dovoljno da ovaj sjajno centrira iz kuta a Marić glavom matira Zeleniku za, kako se činilo u tom trenutku, prilično izvjesnu podjelu bodova. Međutim, u 94. minuti Stanićev ubačaj rukom zaustavlja Tuci u kaznenom prostoru a Teklić je ovaj put bio siguran s 11 metara.

U sljedećem kolu Varaždin gostuje kod Slaven Belupa, dok će Lokomotiva biti domaćin Dinamu.

Lokomotiva - Varaždin 1:2

Stadion u Kranjčevićevoj ulici. Gledatelja: 803

Glavni sudac: Chrysovalantis Theouli (Cipar); pomoćnici: Michael Soteriou, Pavloso Georgiou. Četvrti sudac: Dario Bel (Osijek).

VAR: Dimitris Solomou. AVAR: Nicos Egglezou.

Strijelci: 0:1 Teklić (50.), 1:1 Marić (90. as. Milićević), 1:2 Teklić (94. 11m)

Žuti kartoni: Marić (Lokomotiva); Kolarić, Urata, Pëllumbi, Stanić (Varaždin)

Crveni karton: /

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Cipetić (od 58. Vranjković), Salihu (od 84. Milićević), De Haas, Pivarić - Marić, Stojković (od 46. Goričan) - Aliyu, Vasilj (od 46. Tuci), Bubanja (od 32. Smakaj) - Kulenović. Trener: Silvijo Čabraja.

Varaždin (4-1-4-1): Zelenika - Kolarić (od 86. Stolnik), Jelenić, Pëllumbi, Urata (od 86. Brekalo) - J. Stanić - Herrera (od 68. Banovec), Teklić, Elezi (od 77. Pilj), M. Stanić - Brodić (od 67. Perić). Trener: Mario Kovačević.

HNL, 9. kolo

Petak, 9. rujna

Šibenik – Hajduk 1:1

Subota, 10. rujna

Rijeka – Osijek 0:3

Gorica – Dinamo 0:1

Nedjelja, 11. rujna

Slaven Belupo – Istra 1961 0:3

Lokomotiva – Varaždin, 1:2



Tagovi

NK VaraždinNK LokomotivaHNLTonio TeklićNikola ČavlinaSilvijo ČabrajaMario KovačevićSandro Kulenović

Ostale Vijesti