Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Turci ne odustaju, ovako vide Bjeličin Trabzonspor: U obrani Erlić i Šutalo, u napadu Livaja i Oršić!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 24.04.23. | 17:01

Turski mediji zadnjih dana najavljuju senzacionalna pojačanja u novom Bjeličinom klubu, a neki su otišli i nekoliko koraka (pre)daleko

Čeznete li za ekskluzivama i najavama senzacionalnih transfera toplo preporučamo turske portale. Bilo koji, na svakome ćete nešto pronaći. Što će na kraju od svega toga biti točno, vidjet ćemo, ali ovakve teme brojne navijače turskih klubova, očito, jako dobro zabavljaju pa se trude biti što originalniji, senzacionalniji. Sad je u prvom planu Trabzonspor, čiji navijači i kroničari maštaju o povratku u sam vrh turskog nogometa i Nenada Bjelicu vide kao tvorca megamomčadi. Tako je neki dan krenulo s Lukom Ivanušecom. On je, dakle, prva Bjeličina meta, razgovori Trabzonspora, Dinama i Ivanušeca već su počeli i nema dana da netko iz Turske ne okrene brojeve hrvatskih novinara i raspituje se za Dinamova reprezentativca. Nema veze što je odgovor uvijek isti, da će Ivanušec teško u Tursku, jer i on i Dinamo već gledaju neke ponude iz liga Petice, Ivanušec je, sudeći po turskim medijima, svakim danom sve bliži Trabzonu. No, nije jedini.

U ponedjeljak su turski portali raspalili priču o dolasku Mihaela Žapera. Teza je da Bjelica jako dobro poznaje i cijeni Žapera iz osječkih dana, da se radi koji ne bi trebao biti skup, a bivši je mladi reprezentativac i igrač s velikim prvoligaškim iskustvom. Ajde, rekli bismo, tu možda i ima logike, znamo da je Bjelica htio Žapera dovesti još u Dinamo, da mu je u Osijeku uglavnom bio stožerni igrač, gledajući sve te argumente, nije nemoguće da dovede Žapera. Prije nego Ivanušeca, u svakom slučaju.

Međutim, tragajući za novostima vezanima za Bjelicu i Trabzonspor naletjeli smo na portal gunebakis.com, o kojemu ne znamo puno, ali znamo da službeno nije satirički. Ne znamo ni je li to njegova 'ekskluziva' ili je tekst prenesen ili kompiliran, ali autor teksta skupio je klikove (valjda jest) informacijom da Bjelica u Trabzonsporu želi stvoriti pravu hrvatsku koloniju i da na popisu igrača ima nekoliko zvučnih hrvatskih imena, koja bi trebala činiti okosnicu momčadi iduće sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je, recimo, jaki pick u obrani Martin Erlić, hrvatski reprezentativac iz Sassuola, ali istovremeni razmišlja i o Filipu Benkoviću, igraču Udinesea na posudbi u Eintrachtu iz Braunschweiga. No, obojica su na čekanju, jer, tvrdi portal, Bjelica se nada i dolasku Josipa Šutala iz Dinama! Nije to sve. Uz već spomenute Ivanušeca i Žapera u veznoj liniji, na Bjeličinom popisu u napadu su, ni više ni manje, Mislav Oršić i Marko Livaja!

Ne sumnjamo da Bjelica ne bi imao ništa protiv kad bi imao takvu momčad, ali je vjerojatno i svjestan da bi te igrače teško upario i na Playstationu, kamo li u Trabzonsporu. Ono oko čega se svi portali i mediji u Turskoj slažu, a što je vrlo izvjesno i točno, jest da Trabzonspor pod Bjelicom na ljeto očekuje velika rekonstrukcija, dobar dio igrača će otići, a hrvatski trener osvježit će svlačionicu i stvarati momčad, koja bi se već iduće sezone morala uključiti u borbu za trofeje. A sad, hoće li u njoj biti Hrvata i koliko, teško je reći. O hrvatskoj koloniji i imenima koja spominju pojedini turski mediji, bespredmetno je i pričati. (T.N.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Nenad BjelicaTrabzonsporturska nogometna ligaMarko LivajaMislav OršićLuka IvanušecJosip ŠutaloMartin Erlić

Ostale Vijesti