REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

Zmajevi 'ukrali' kapetana švedske reprezentacije: „Moramo poštovati njegovu odluku“

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 17.05.24. | 09:15

Popis koji sastavlja Barbarez oduševljava bosanskohercegovačku javnost

Kapetan švedske U21 reprezentacije Armin Gigović (22) krenut će stopama Dennisa Hadžikadunića i Anela Ahmedhodžića te zaigrati za Bosnu i Hercegovinu, umjesto Švedske nakon što mu je stigao poziv bosanskohercegovačkog izbornika Sergeja Barbareza.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Jasno je da smo razočarani, ali poštujte Arminov izbor", rekao je Kim Källström.

Armin Gigović predstavljao je Švedsku u reprezentacijama U17, U19 i U21, a zapažen je i na dvije međunarodne utakmice A vezano za siječanjsku turneju reprezentacije. Još od ožujka je kapetan U21 reprezentacije. Sada je Gigović, koji je rođen u Švedskoj i ima bh. korijene, najavio Švedskom nogometnom savezu da će promijeniti reprezentaciju.

"Moramo poštovati Arminovu odluku. Imali smo dobar dijalog, iznijeli smo što želimo, ali on je odlučio ići drugim putem. Nadali smo se da će naši napori biti dovoljni", dodao je Källström.

Švedski savez je poslao dokumentaciju potrebnu za administrativni postupak promjene reprezentacije.

"Usput smo razgovarali i moramo poštovati njegov izbor u nastavku", kaže kapetan muške reprezentacije Jon Dahl Tomasson.

Gigović sada igra za danski Midtyjlland kao posuđen igrač Rostova, a prethodno je igrao za Helsinborg u Švedskoj. Ovaj 22-godišnji veznjak je imao 18 nastupa za U21 reprezentaciju Švedske i postigao je dva gola, a za seniorsku vrstu je igrao protiv Islanda u prijateljskoj utakmici. Uvršten je i na CIES-ovu listu najboljih mladih igrača (2002. godište i mlađi), koji ne igraju u prvih pet europskih liga. (g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

bosna i hercegovinaArmin Gigovićšvedska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti