Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Nenad Bjelica danas putuje u Tursku na završne pregovore s aktualnim prvakom!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 17.04.23. | 11:08

Nije još ništa potpisano, ali prema informacijama Germanijaka dogovoriti se trebaju još samo sitnice.

Sve one koji 'žive' za transfere i koji zdušno prate hrvatski nogomet, ovaj ponedjeljak neće razočarati. Naime, Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje kako je bivši strateg Dinama i Osijeka, Nenad Bjelica, nadomak potpisa za novi klub.

Svoj trenerski put Bjelica bi trebao nastaviti u Turskoj gdje je praktički sve spremno da postane novi trener aktualnog prvaka Trabzonspora. Bjelica u ponedjeljak putuje za Istanbul gdje bi s predsjednikom Ertuğrulom Doğanom trebao sjesti za stol i dogovoriti završne detalje prije potpisa. Kako doznajemo, one 'bitne' stvari su već dogovorene, sad samo treba popeglati posljednje sitnice ugovora nakon čega bi Bjelica trebao preuzeti trenutno šestoplasiranu momčad Süper Lig.

Za očekivati je da ako (ili bolje rečeno kada) Bjelica sve dogovori s predsjednikom Doğanom, s njim put Turske odu pomoćnik mu Nino Bule te video-analitičar Jasmin Osmanović. Zajedno su surađivali i u Dinamu i u Osijeku, a sad će, izgleda, i u Trabzonsporu.

Iako je momčad iz turske metropole aktualni prvak, oni su ove sezone iznimno podbacili zbog čega je prije mjesec dana klupu napustio Abdullah Avci. On je Trabzon uspješno vodio dvije i pol godine, ali nakon serije loših rezultata je ipak odlučio 'dignuti sidro'. U međuvremenu su uloge v.d.-a glavnog trenera imali Orhan Ak (dugogodišnji pomoćnik Avcija) te sportski direktor Ihsan Derelioglu, a Uprava je malo dulje no inače birala novog trenera kako bi se smanjila mogućnost pogreške i kako bi se Trabzonspor u ekspresnom roku vratio tamo gdje zaslužuje biti.

Nenad Bjelica se Turcima predstavio još dok je vodio Dinamo kad su u dva navrata Plavi nadigrali Fenerbahce. Jedna je utakmica završila bez pogodaka, u drugoj je Dinamo deklasirao ponajveći turski klub (4:1) te se od tog dana njegovo ime krenulo povezivati sa sve i jednim velikanom kada bi se dogodila smjena na klupi.

Iako je po odlasku Čačića bio glavni kandidat za novog trenera Dinama, Bjelica bi sada mogao dobiti priliku napraviti veliki iskorak u svojoj trofejnoj trenerskoj karijeri. Inače, za uslugama ponajboljeg hrvatskog stratega su po odlasku s klupe Osijeka bili zainteresirani i Stuttgart i Hoffenheim, ali do dogovora ipak nije došlo. Ako se ne dogodi neki veliki zaokret, u utorak bi, oko podneva, Bjelica mogao biti i službeno predstavljen kao novi trener Trabzonspora. Ali, treba još malo pričekati, jer iako je zasad njegov prelazak u Trabzon 99 posto siguran, ponekad se onaj jedan posto pokaže presudnim. Iako, u takav ishod je teško za povjerovati…



Tagovi

Nenad BjelicaTrabzonspor

Ostale Vijesti