REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Laporta dao zeleno svjetlo za traženje novog trenera, Deco ima već trojicu u užem izboru

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.05.24. | 08:51

Čak i ako završi na drugom mjestu, čime bi momčad potvrdila sudjelovanje u španjolskom Superkupu i dodatnu zaradu od osam milijuna eura, teško da će Laporta Xaviju oprostiti ovu 'izdaju'

Predsjednik Barçe jako je razočaran press konferencijom Xavija uoči utakmice protiv Almerije, na kojoj je trener rekao da će biti teško natjecati se sljedeće sezone zbog financijske situacije u klubu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako doznaje AS, predsjednik Laporta je rekao sportskom sektoru kluba da pronađe trenera za sljedeću sezonu, a i RAC1 tvrdi da Xavi nakon ovoga više neće biti trener. Na sastanku su s predsjednikom bili i Deco, Yuste i Soler, ali preko videopoziva i dobili su zapovijed da traže trenera za iduću sezonu. Koliko je situacija razljutila Laportu pokazuje i činjenica da je u zadnji tren odustao od odlaska na gostovanje u Almeriju.

Razlog za ovu drastičnu odluku bio je ogroman bijes nakon što je u srijedu poslušao izjave Xavija Hernándeza na konferenciji za novinare, gdje je trener istaknuo nedostatak financijskih sredstava kluba i potrebom za pojačanjem momčadi ako ne žele da sve ostane isto. Istaknuo je i da bi bilo teško boriti se protiv Real Madrida i u Europi.

Prema izvorima španjolskih medija, Xavi je prije tri tjedna u Laportinoj kući govorio potpuno drugačije. Pričao je o maksimalnom povjerenju u momčad i resurse koji se mogu dobiti uz neke izmjene. Ova promjena poruke je ono što je izazvalo toliko veliko ogorčenje kod čelnika Blaugrane, da je odlučio ne pratiti momčad u Almeríju. Zapravo, to je bio tek vrh sante leda, a posljedice su radikalne.

Sportski direktor, Deco, "iznenada" je otputovao u Portugal, navodno zbog osobnih obaveza, ali s imenom Sergia Conceiçaoa, trenera Porta i Decovog bliskog prijatelja, u aktovci. Druga imena, poput Hansija Flicka, koji je i dalje bez kluba unatoč glasinama o njegovom povratku u Bayern München, ili čak Meksikanca Rafe Márqueza također su moguće opcije, a naputak je: trener koji donosi nove ideje, svježinu, ambiciju i optimizam. Ono što trenutno ne bi bila najbolja Xavijeva vrlina. Čak i ako završi na drugom mjestu, čime bi momčad potvrdila sudjelovanje u španjolskom Superkupu i dodatnu zaradu od osam milijuna eura, teško da će Laporta Xaviju oprostiti ovu 'izdaju'.




Tagovi

Joan LaportaXavi HernandezBarcelonaLa Liga

Ostale Vijesti