PIXSELL
PIXSELL

Toplak i službeno na klupi Kustošije! "Mislio sam da sam dovoljno lud, ali onda se pojavio netko tko me nadmašio"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.03.23. | 22:32

Što je privuklo Toplaka u Kustošiju, osobito jer je imao i inozemne ponude u posljednje vrijeme...

Dobro poznati HNL stručnjak, 52-godišnji nogometni trener Samir Toplak, sjeo je na mjesto trenera NK Kustošije. Šuškalo se o tome već ranije, pisao je o tome i naš portal, a sada je sve službeno. Svoj će trenerski debi imati već u ponedjeljak pred domaćim navijačima kad ga očekuje susret 21. kola protiv Jaruna.

"Imao sam mišljenje da sam dovoljno lud, ali onda se pojavio netko tko me nadmašio, a to je gospodin Andy Bara koji me uvjerio u jedan projekt i svojom pričom mi potvrdio koliko me cijeni kao osobu. Naravno, iza svega stoji predsjednik Vlado Babić koji već godinama drži Kustošiju stabilno na nogama i zajedničkim su me snagama uvjerili da dođem", rekao je Toplak na predstavljanju i dodao:

"Do prije dva, tri dana mislio sam da ću završiti u nekoj europskoj ligi, bilo je konkretnih ponuda, međutim to se izjalovilo i shvatio sam da je dolazak u Kustošiju najbolja opcija", rekao je.

Što je privuklo Toplaka u Kustošiju, osobito jer je imao i inozemne ponude u posljednje vrijeme...

"Radi se o projektu koji mi je vrlo interesantan, baš zbog toga što će razvijati mlade igrače, klub koji ima svoju tradiciju u ovim okvirima i koji će sigurno biti stabilniji. Prvi cilj je izvući ovu sezonu koja je u ovom trenutku u nekom rubnom dijelu jer smo predzadnji i trebamo probuditi momčad, a moj pomoćnik Branko Lađević, kojeg volim zvati svojom desnom i lijevom rukom, i ja navikli smo reagirati u hitnim situacijama. Moramo se dići na viši nivo da se možemo u miru pripremati za sljedeću sezonu gdje očekujemo da će Kustošija biti jedan čvrst drugoligaš, ako ne i napasti najviši rang, ali za sve to treba vremena."

"Na sve planove gledam kao posao gdje ću se dugo zadržati, nažalost u prethodna dva kluba nije bilo tako, iako smo moj pomoćnik i ja odradili sve što je bilo zacrtano. Kao što sam napomenuo, Kustošija je jedan dugoročan projekt i mi ćemo mu se potpuno posvetiti. Ako dođe nekakvih drugih ponuda, naravno sjest ćemo, razgovarati, ali cilj je gledati na duge staze."

Već je upoznao momčad.

"Prvi dojam rekao sam i dečkima na treningu, vidio sam momčad koja nema natjecateljski naboj. Dečki igraju nogomet pa što bude. Ovdje se ipak igra za bodove i od njih želim napraviti pobjednike. Samo je malo truda potrebno da se utakmica dobije. Vidi se i po priloženome, Prva liga je jako izjednačena, imamo jedino slučaj Rudeša koji je sigurno prvi i Hrvatski dragovoljac koji je na dnu, ali među ostalim momčadi odlučuju nijanse, a imamo plan kako ćemo to dignuti na viši nivo."

I ovdje će mu biti cilj promicanje mladih igrača.

"Jako je malo mladih igrača u najvišem rangu, što nije dobro. Nije dobro za hrvatski nogomet u kompletu. I dobro, ako nema prostora za njih u SuperSport HNL-u, onda ovo mora biti liga za razvoj. Tako je koncipirana i složena i smatram ovo idealnom sredinom za to. Netko mora dati šansu tim klincima, meni zadnjih godinu dana svi pričaju o Kačavendi, a nitko ne spominje koliko je još tu mladih igrača prošlo. Toj djeci treba davati šansu, pet, šest utakmica u kontinuitetu i onda procijeniti kakvo je stanje", zaključio je Toplak.




Tagovi

Samir ToplakKustošijaHNL

Ostale Vijesti