Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Toplak emotivno o Ćiri: "Dao mi je priliku koja se pamti cijeli život, a zbog njegove '82. sam krenuo ozbiljno u nogomet"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.02.23. | 13:03

HNL hit trener i vječni 'poziv upomoć' domaćim klubovima kada posrnu, Samir Toplak, podijelio je s nama svoja sjećanja na legendarnog Ćiru

Nogometni trener Samir Toplak ima posebno značajnu epizodu s trenerom svih trenera. Iako uvijek vedar i spreman na šalu, danas jednostavno nikome u nogometnom svijetu nije do veselja pa je i ovaj razgovor bio nešto potišteniji nego drugi razgovori, kakve smo navikli voditi s Toplakom. A kakav bi drugačiji trenutno i bio... Napustio nas je naš dobri duh, Mrioslav Ćiro Blažević, čovjek koji je mnogima pružio razne prilike u životu, a među njima i našem sugovorniku,

"Dao si mi šansu da obučem kockati dres i to se pamti zauvijek. Bio si poseban. Počivaj u miru", napisao je pod Ćirinu fotografiju na društvenim mrežama Toplak, a potom s nama evocirao tu uspomenu.

"Bila je to 1994. godina, pozvao me u reprezentaciju u generaciji koja je bila strašno jaka. To nije bilo lagano i to ti ostane za cijeli život. To je san kojeg želi ostvariti svaki dječak, a Ćiro mi je to omogućio", kaže Toplak i dodaje kakvog pamti trenera svih trenera:

"Bio je poseban, drugačiji od svih. Bio je velik čovjek. Ono što je napravio '82. s Dinamom... Zbog toga sam ja ozbiljnije krenuo u nogomet, tada sam počeo. Možete misliti što je to doživjeti klincu od 12 godina. A onda se ni u snu ne nadaš da će vam se putevi nekada susresti, da će te on trenirati ili nešto. Život piše čudne romane stvarno."

Jeste poosljednjih godina imali kakav doticaj s Ćirom?

"Nisam imao kontakte s njim da se mi sada redovno čujemo, ali recimo, kada bih zvao Zlatka Dalića, znao je Ćiro biti s njim u autu pa bi se uvijek ubacio s nekom rečenicom. Bio je dobri duh, jednostavno kada si bio s njim, to je bio poseban osjećaj. Unosio je posebnu vedrinu."

Tko vam je javio tužnu vijesti?

"Rajko Magić mi je javio jutros. Velika šteta. I eto baš pred rođendan. Baš kao da je zaokružio jednu cijelu godinu i onda odlučio otići. Baš Ćirin stil."

Postoji li šansa da vas vidimo uskoro na nekoj klupi?

"Proljeće je uvijek moje vrijeme, eto baš kao što je i Ćirino bilo '82. Ponuda ima, još ću razmisliti, radim dosta za van. Zadovoljan sam, ne mogu se žaliti kada radim posao koji volim. Znamo mi treneri reći da nam je stresno i teško, ali ne smijemo se puno žaliti. Radimo lijep posao i od toga ugodno živimo, tako da moramo biti zadovoljni."

Možemo li vas očekivati u HNL-u uskoro?

"Trenutno teško, ali nikad ne reci nikad."


Tagovi

Samir ToplakĆiro Blažević

Ostale Vijesti