NK Osijek/screenshoot
NK Osijek/screenshoot

Taj "mogu, mogu" Vedrana Jugovića sve govori o ovom Osijeku!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 04.08.23. | 09:50

Osijek je odnio pobjedu na terenu i na tribinama. Navijači osjećaju kako Stjepan Tomas ima nešto što vrijedi i spremni su dati priliku

Nije to bila niti blizu večer nalik onoj u Eindhovenu prije šest godina. Ne može niti biti. Još će puno Osijek upisati europskih nastupa da ponovi taj PSV. Zapravo, uvijek se sjetimo te legendarne utakmice kada netko spomene PSV i susreta s isto tako legendarnim Mariom Mihićem par dana kasnije. Pitali smo Mihu jel' to jedna od najvećih pobjeda Osijeka.

"Ej, lega, pa srušili smo prvaka Europe", kratko je odgovorio Miha! I sve je bilo jasno.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, ne može gostovanje u Zalaegerszegu u istu rečenicu, ali bilo je dobro. Dapače, bilo je odlično sinoć na ZTE Areni. Uzeo je Osijek pobjedu na terenu, ali i na tribinama. Navijači Osijeka napravili su u Zalaegerszegu domaći teren. Njih nešto više od 400 u potpunosti je nadglasalo domaću publiku, održalo lekciju iz navijanja i sretno se vratilo svojim kućama. Čista tri boda u gostima…

Nešto teže je bilo dolje na travnjaku, ali i tu je Osijek uzeo sve što se nudi. Odigrali su zrelu utakmicu. Tvrdu, europsku… Uzeo je Osijek sve što im je domaćin servirao. Te lopte Darka Nejašmića pronalazile su pukotine u obrani ZTE-a. Bilo ga je pun teren, skupa sa Caktašem kojem je tek malo koncentracije nedostajalo da nastavi golgeterski niz iz HNL-a.

Potom Šime Gržan koji je otvorio sezonu na način kako se i najveći optimist u njemu nije nadao. Dakle, četiri utakmice - četiri asistencije za desnog beka Osijeka u standardnoj formaciji, a lijevo krilo kada se treba istrčati kontranapad! Ovakav Gržan trebao bi biti velik kapital Stjepana Tomasa u nastavku sezone.

Bilo je i nekih manje dobrih stvari. Vidi se da zadnja linija nije uigrana i pomalo nesigurna i to bi neka ozbiljnija momčad od ZTE-a kazniti, ali dok imaš ovakvog Marka Malenicu koji je jedan od junaka velike večeri Osijeka u Zalaegerszegu, onda to možeš nekako istrpjeti.

Dakle, puno je junaka ove večeri u Mađarskoj. Od Neje, pa preko Mije, Šime i Malenog... I svatko od njih dao je velik obol rušenju prve europske prepreke za Osijek. Međutim, kada bi birali igrača utakmice, uzeli bi onog petog. I to samo zbog jednog detalja koji će zapravo sve reći o atmosferi koja vlada u svlačionici Osijeka, klubu i oko njega.

Dakle, Osijek vodio 1-0 i rutinski privodi utakmicu svome kraju. Pola sata je do kraja i sve dvojbe da bi se u Zalaegerszegu moglo napraviti iznenađenje polako nestaju… I onda Vedran Jugović, taj pošteni momak, kapetan za primjer drugima i igrač koji je Osijeku dao više od 200 nastupa - ulazi oštro u jedan duel. Ulazi, što se kaže, sa 200 posto - jer dres Osijeka i onaj navijač na tribinama priznaje samo takav ulazak u duele. I Jugović pada. Pa televizijska snimka uspori kadar i vidi se kako je svom težinom pao na glavu, nakratko izgubio i svijest. Uletjeli su liječnici, Jugović se pridigao i zaputio prema klupi da se dovede u red.

Stjepan Tomas iskusan prije svega, shvaća da nema smisla riskirati i šalje na crtu Ivana Fiolića.

Međutim, ne da se Jugo.

“Mogu, mogu”, uvjerava sve oko sebe, valjda i samog sebe. Iako je bio maloprije par trenutaka bez svijesti, kapetan ne želi ostaviti momčad na cjedilu! Eto, mala, možda sasvim beznačajna sekvenca pokazat će što je Osijek i kako se treba boriti za svoj klub. I zato će Osijek imati pun stadion. Jer ljude ne možeš prevariti. Osjećaju da ova momčad vrijedi i treba joj dati priliku.

Jasno da su Mađari kategoriju, dvije ispod razine Osijeka, ali znalo se tu ispasti i od slabijih protivnika. Gledaju na Pampasu sebe, igraju za svoje navijače i bilježe trijumfe, preokrete i bodove…

Možda je šteta što u ovoj formi neće dočekati Hajduk na Opus Areni ovog vikenda. Bio bi to spektakl na novom stadionu, ali treba nekada isključiti emociju i biti racionalan. Ne treba im teška utakmica u fizičkom i emotivnom smislu tri dana nakon i četiri uoči novog europskog ispita! Do sada u Osijeku nisu odgađali utakmice i nisu profitirali, sada su odlučili promijeniti neke navike… Za nove europske utakmice na Opus Areni! A sigurno će ih biti!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NK OsijekKonferencijska ligaZTEVedran Jugović

Ostale Vijesti