Igor Kralj i Sanjin Strukić/Pixsell
Igor Kralj i Sanjin Strukić/Pixsell

Sučić je samo šest mjeseci stariji od Baturine, on je vođa Red Bulla, a Martin dobiva mrvice. Vrijeme je da ga Čačić pusti s lanca!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.10.22. | 12:00

Baturina je u četiri utakmice Lige prvaka odigrao manje od pola sata, a svaki put je ulaskom s klupe nešto donio. I pokazao da se s njim može i mora ozbiljnije računati, Čačić u njemu sigurno ima aduta za zadnjih 180 minuta Lige prvaka. On nije Alen Halilović

Ako postoji univerzalna misao nakon utakmice Dinama i Red Bulla, teza s kojom će se svi složiti, onda je to zaključak da hrvatski nogomet ne bi trebao imati problema s budućnošću.

Vidjeli smo na maksimirskom terenu četvoricu igrača, koji bi u vremenu ispred nas mogli postati nositelji A reprezentacije. Josip Šutalo, koji je tom statusu najbliži, odigrao je vrhunsku partiju, zaustavio gotovo sve prijetnje gostiju kod Dinamova šesnaesterca. Luka Sučić, pak, prva je violina Salzburga, sve akcije idu preko njega, bio je glavni pokretač Salzburgova buđenja u drugom poluvremenu i najveća prijetnja Modrima. Roko Šimić ušao je u završnici s klupe i pokazao s nekoliko poteza da zaslužuje više minuta, a u sličnoj je poziciji s druge strane bio Martin Baturina. No, ovdje ćemo se najviše baviti Sučićem i Baturinom.

Red Bull je na teren izveo svojih najmlađih startnih 11 u Ligi prvaka, s prosjekom nešto preko 22 godine, bila je to osma najmlađa momčad u povijesti natjecanja. I ostvarila remi, koji bi mogao biti presudan za klupske ambicije u Ligi prvaka. Luka Sučić nedavno je napunio 20 godina i već je drugu sezonu zaredom važan igrač Red Bulla, a iz utakmice u utakmicu pokazuje kvalitetu, pretvara se u vođu 'Bikova'. Ako su utakmice protiv Dinama bile Luki Sučiću test za upad na Dalićev popis za Katar, onda je on taj test položio. Pokretan, okomit igrač, s idejom, fizički sjajan, takav tip sigurno ima mjesto među putnicima za Mundijal. Uostalom, on i jest Dalićev izabranik, koji je zbog više sile češće bio kod Bišćana u U21 reprezentaciji.

Luka Sučić samo je šest mjeseci stariji od Martina Baturine, ali statusom odskače nekoliko stepenica. Jer, Baturina je u Ligi prvaka, sudeći po minutaži, tek igrač za 'trash time'. U četiri utakmice odigrao je manje od pola sata, a kad god je ušao nešto je napravio. U Salzburgu je, primjerice, sjajno centrirao Drmiću koji je zabio iz malog zaleđa, u Maksimiru je u utorak izborio prekršaj nakon kojega je Bočkaj pogodio gredu. Prije toga odlično je izdržao 'napad' Luke Sučića, natjerao ga da na njemu zaradi žuti karton. I time odbacio one teze da još nije fizički dovoljno moćan za prave, velike utakmice.

Baturina je baš u Čačićevom mandatu Dinamu već puno toga donio i zato je nejasno zašto mu trener daje tako malo prilika. Konkretno, u ovoj utakmici, očekivali smo ga ranije na terenu, pogotovo jer je Luka Ivanušec bio indisponiran. Kad su mladi igrači u pitanju, u redu ih je dozirati, ne gurati na silu na najveću scenu. Naučio je i Čačić tu lekciju iz prvog mandata, kad je, uime prodaje i zarade, još nejakog Alena Halilovića stavljao nasuprot Zlatanu Ibrahimoviću i društvu. Vjerojatno je i zbog toga oprezniji s Baturinom, iako, nema razloga. Baturina je pokazao da s njim može ozbiljno računati, da zaslužuje priliku i više minuta. Pokazuje to i spomenuti primjer Luke Sučića, ponavljamo, samo pola godine stariji od Martina.

Baturina je jedan od aduta u rukavu za zadnje dvije utakmice Lige prvaka, igrač koji čeka da ga se 'pusti s lanca'. Red Bull je Čačiću pokazao da ne postoje mladi i stari, već dobri i loši. Baturina nije premlad za takav izazov, ako je dovoljno dobar, a dosad se u minmalnoj minutaži predstavio kao takav, onda mu treba dati povjerenje. On je adut za zadnjih 180 minuta nade u prolaz skupine!

Liga prvaka, 4. kolo

Utorak, 11. listopada

Skupina E

Dinamo – Red Bull Salzburg 1:1

Milan – Chelsea 0:2





Tagovi

GNK DinamoRed Bull SalzburgLuka SučićMartin BaturinaLiga prvakaAnte Čačić

Ostale Vijesti