Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Ljubičić progovorio o mogućem pozivu Vatrenih, Bočkaj žali zbog grede: "Vjerovao sam da ću zabiti"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 12.10.22. | 07:51

Ostaje li sada žal za prošlom utakmicom jer ste ovu utakmicu puno više pokazali? "Ostaje, ali utakmica se jednostavno tako odvija. Nikad ne znaš što će se dogoditi. Bude jedna greška i izgubimo utakmicu. Moglo je otići i na našu stranu, to je tako."

Nakon remija u Maksimiru protiv Salzburga, dva Dinamova igrača stala su pred novinare. Prvo je stigao uvijek za razgovor raspoloženi Robert Ljubičić koji je u ovoj utakmici Dinamo doveo do izjednačenja u 42. minuti i otkrio svoje viđenje situacije.

"Malo smo tužni što je jedan bod, ali svaki bod u Ligi prvaka je bitan. Sada nas čeka Milan kod kuće. Mislim da smo igrali bolje nego u Salzburgu, imali smo dobrih šansi, često bili u boxu. Na kraju, da je Bočkajev slobodnjak možda ušao..."

Na Maksimiru je bilo preko 20 tisuća gledatelja.

"Vidjeli smo danas kako su nas podržali navijači, to je neshvatljivo koliko je lijepo. Digli su nas i kada smo primili gol. Zbog njih nismo pali. Moramo samo od utakmice do utakmice gledati. Analizirat ćemo utakmicu na San Siru i ostale njihove utakmice, moramo iskustvo iz toga izvući."

Malo je nedostajalo da uzmete puni plijen?

"Nisam vidio situaciju kada je poništen Petkovićev gol, ali to je nogomet. Moramo to prihvatiti i dobiti Milan."

Kakav je osjećaj zabiti gol u Ligi prvaka?

"Prvi mi je ovo gol za Dinamo u Ligi prvaka, drago mi je naravno. Momčad, klub i svi su me odlično prihvatili. Ovo je gol za moju sestru koja danas ima rođendan. Slavio sam, ali nisam znao u tom trenutku, vidio sam da sudac diže zastavicu...Više su suigrači slavili, ja nisam znao je li zaleđe."

U odnosu na prvu utakmicu, Dinamo je izgledao bolje...

"Poslije svake utakmice protiv nekoga možete izvući puno, ali mislim da smo i u Salzburgu bili dobri, drugo poluvrijeme smo stisnuli, imali smo pozitivne stvari, vidjeli smo im slabosti i to iskoristili."

Hrvatska reprezentacija i eventualni poziv?

"Moje je samo da dajem sve od sebe u klubu, da igrom dokazujem da hoću igrati, ali do njih je hoće li me pozvati ili ne."

A bi li volio zaigrati za Hrvatsku?

"To nije u mojim rukama. Ne mogu ništa reći. Drago mi je igrati za koju god reprezentaciju, to je velika čast za svakoga igrača. Ali moje je da se dokazujem igrom."

Kakvo je stanje u svlačionici?

"Naši igrači vole dobiti svaku utakmicu. Moramo se pripremiti za Milan, to je sada najbitnije."

Nakon Roberta, stigao je Petar Bočkaj, koji je pred kraj iz slobodnjaka tresao gredu. Nedostajalo je jako malo da lopta uđe u gol.

"Zamalo...Jako mi je žao zbog toga. Kao da sam promašio penal u ne znam kojem natjecanju za ne znam što. Vjerovao sam u sebe da ću zabiti, ali nisam. Idemo dalje. Vrti mi se to cijelo vrijeme otkad je utakmica završila, prokomentirao sam to sa svim igračima. Par centimetara nas je dijelilo od toga da uzmemo tri boda. Nismo uspjeli."

"Nismo nezadovoljni. Dali smo svoj maksmimum, nismo uspjeli, moramo se okrenuti novim utakmicama. Za vikend već igramo s Varaždinom. Moramo osvajati bodove, utkamicu po utakmicu pa ćemo vidjeti kako će završiti."

Ostaje li sada žal za prošlom utakmicom jer ste ovu utakmicu puno više pokazali?

"Ostaje, ali utakmica se jednostavno tako odvija. Nikad ne znaš što će se dogoditi. Bude jedna greška i izgubimo utakmicu. Moglo je otići i na našu stranu, to je tako."

Pozicija desnog krila?

"Čini mi se dobro, dobivam minute, pogotovo u Ligi prvaka. To mi daje samopouzdanje. Ne znam jesam li opasniji, ali dajem sve od sebe."

U Salzburgu poništen gol, ovdje greda... Je li mogao biti koji bod više?

"Naravno da je. Ali da smo gledali tako, nismo onda ni u Milanu trebali izgubiti. To je tako, ali moramo se sada okrenuti HNL-u koji nam stiže već za vikend."

Tko te do sada u skupini najviše impresionirao?

"Chelsea. Oni su megamomčad koja je ovdje izgubila, ali digli su se, igraju svoj nogomet, pobjeđuju. Mislim da su najbolji u našoj momčadi. Može se sve u nogometu okrenuti na koju god stranu."

Još se puno toga može promijeniti.

"Naravno. Dobra smo klapa, ekipa, dajemo sve od sebe. Trudimo se. Samo je bitno da tako nastavimo, da ne potonemo, već je velika stvaar tu gdje jesmo."

Može li Milan pasti u Maksimiru?

"Nadam se da može, ali prvo se okrećemo Varaždinu."


Liga prvaka, 4. kolo

Utorak, 11. listopada

Skupina E

Dinamo – Red Bull Salzburg 1:1

Milan – Chelsea 0:2

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Petar BočkajRobert LjubičićDinamo ZagrebRed Bull SalzburgSalzburg

Ostale Vijesti