REUTERS/Florion Goga
REUTERS/Florion Goga

Službeno: Medić, Sosa i Šutalo imaju novog trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.10.23. | 14:10

Ovaj 59-godišnjak je igračku karijeru započeo u Ajaxu i proveo 11 godina u klubu, a već je bio privremeni trener 2009.

John van't Schip je novi privremeni trener Ajaxa, u kojem igraju Borba Sosa, Josip Šutalo i Jakov Medić, objavio je klub Eredivisie u ponedjeljak, tjedan dana nakon što je raskinuo suradnju s Mauriceom Steinom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stein je smijenjen nakon što je poslije četiri prvenstvena poraza Ajax završio na predzadnjem mjestu. U nedjelju je Ajax poražen sa 2-5 od vodećeg PSV Eindhovena.

"Ajax imenuje Johna van't Schipa za privremenog glavnog trenera. Bivši igrač Ajaxa potpisuje ugovor s klubom od 30. listopada 2023. do 30. lipnja 2025.", priopćio je klub.

"Van't Schip i Ajax dogovorili su se da on preuzme funkciju tehničkog menadžera od 1. srpnja 2024.", dodaje se u klupskom priopćenju.

Ovaj 59-godišnjak je igračku karijeru započeo u Ajaxu i proveo 11 godina u klubu, a kasnije se vratio kao pomoćni trener Marcu Van Bastenu i bio privremeni trener 2009. godine.

Van't Schip je bio grčki izbornik više od dvije godine do 2021., a njegov pomoćni trener u toj ulozi, Michael Valkanis, sada će mu se pridružiti kao pomoćnik u Ajaxu.

(Hina)


Tagovi

John van't SchipAjaxJosip ŠutaloBorna SosaJakov MedićEredivisie

Ostale Vijesti