REUTERS/Alkis Konstantinidis
REUTERS/Alkis Konstantinidis

VIDEO Sada je i službeno: Ovo je najgori Ajax u povijesti!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 16:46

PSV se poigrao s ljutim rivalom uvalivši mu pet komada i smjestivši ga na samo dno Eredivisie

Sadržajan je bio veliki nizozemski derbi, danas je bilo svega u Eindhovenu – sedam pogodaka, pregršt dobrih poteza, atraktivnog nogometa, prekida i – novog poraza Ajaxa.

PSV je slavio s 5-2 i tako dodatno pogurnuo Kopljanike u provaliju iz koje se nizozemski velikan nikako ne uspijeva izvaditi. Nezapamćenoj krizi se ne nazire kraj...

 A ovakav rasplet se nikako nije mogao nagovijestiti nakon uvodnih 45 minuta.

Gosti su poveli pogotkom Van Den Boomena u 10. minuti, ali je Hirving Lozano izjednačio u 21.

Prilikom izjednačenja PSV-a, jedan od glavnih krivaca za pogodak bio je Josip Šutalo. Hrvatski reprezentativac ostavio je previše prostora Lozanu koji je utrčao u kazneni prostor, natjerao Šutala da zapleše u bekovskom plesu, izbacio ga iz težišta i onda pogodio u prvi kut za 1-1.

Pogodak pogledajte OVDJE

Susret je zatim prekinut pri rezultatu u 32. minuti kako bi se pružila liječnička pomoć navijaču. Nakon stanke i pružanja pomoći nesretnom navijaču, utakmica nastavljena.

Trenutak prekida pogledajte OVDJE

Ajax je ipak u dobrom raspooloženju zaključio prvi dio utakmice, budući da mu je prednost prije konca poluvremena donio Brobbey u 40. minuti.

Zatim je uslijedio drugi dio u kojemu je PSV pomeo Ajax s terena.

PSV je od 49. do 72. minute zabio četiri gola za uvjerljivih 5-2. Strijelci su bili Luuk de Jong (49.), Ismael Saibari (53.), te Lozano (60., 72.). koji je na koncu ovjerio hat trick.

Golove pogledajte OVDJE

Šutalo je odigrao cijeli susret, dok Borna Sosa i Jakov Medić nisu nastupili za goste. Inače, Ajax je po prvi puta u svojoj povijesti izgubio pet utalkmica zaredom u Eredivisie. Očajno stanje u klubu se nsatavlja... (pz)



Tagovi

AjaxPSV EindhovenEredivisie

Ostale Vijesti