Screenshot
Screenshot

VIDEO 'Roller coaster' u Utrechtu: Sosa asistirao za gol domaćina, pa dva puta za gol Ajaxa, Josip Šutalo teško kiksao za četvrti uzastopni poraz Kopljanika

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 14:13

U utakmici bez obrana Utrecht je pobijedio Ajax, pobjegao s dna ljestvice, a Kopljanike gurnuo na pretposljednje mjesto

Prilično nevjerojatno zvuči podatak da je slavni amsterdamski klub Ajax nakon sedam devet odigranih kola na pretposljednjem mjestu Eredivisie. Ajax doduše ima dvije utakmice manje od konkurencije, ali prilično nevjerojatno zvuči podatak da je ovaj nogometni velikan u sedam utakmica osvojio tek pet bodova. I to u prve tri utakmice. U iduće četiri upisao je - poraze. Posljednji je stigao danas, na gostovanju kod do danas posljednjeg Utrechta 3-4.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na kraju prilično izjednačenog prvog dijela Ryan Flamingo zabio je za Utrecht nakon udarca s ruba kaznenog prostora nakon 'asistencije' Borne Sose glavom. Početkom nastavka Mike van der Hoorn udvostručio je prednost domaćeg sastava nakon ubačaja iz kuta! Činilo se da će se stvari vratiti na svoje kada je Ajax, u razmaku od 52. do 65. minute zabio tri pogotka i stigao do preokreta. Sosa je u 52. sjajnom asistencijom uposlio Kristiana Hlynssona koji pogađa - prsima! Svega tri minute kasnije ponovno ista kombinacija, Sosa je ubacio s lijeve strane, a Hylnsson zabio drugi pogodak na utakmici.

Asistencije Sose možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Ajax je do preokreta stigao u 65. Ramos Novoa srušio je Briana Brobbeyja, a kazneni udarac realizirao je Steven Bergwijn. No, prednost Ajaxa trajala je svega šest minuta. U 71. Utrecht je izjednačio nakon što su domaćini probili lijevu (Sosinu) stranu Ajaxove obrane, Flamingo je dodao, a Jens Toornstra zabio za 3-3. Sosa je ubrzo dobio žuti karton, a iz igre je izašao neposredno nakon novog preokreta na utakmici, ovaj put u režiji domaće momčadi. Igrača se 90. minuta utakmice, Josip Šutalo krivo je dodao loptu, Utrecht je krenuo u kontru, a Azarkan zabio za veliko slavlje svoje momčadi i bijeg s dna ljestvice.

Golove s utakmice možete pogledati OVDJE (SportKlub).

Dok je Sosa za svoj nastup i dvije asistencije zaradio drugu najbolju ocjenu u redovima Kopljanika (7.8), Šutalo je bio među najslabije ocijenjenim igračima sa (6.4). (ri)



Tagovi

AjaxUtrechtBorna SosaJosip Šutalo

Ostale Vijesti