Barca TV / Screenshot
Barca TV / Screenshot

Službeno: Faye iz Kustošije prešao u Barcelonu!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 12:52

Klauzula za raskid ugovora iznosi 400 milijuna eura

FC Barcelona i NK Kustošija Zagreb postigli su dogovor oko transfera senegalskog srednjeg braniča Mikayila Fyea (18), koji je potpisao ugovor na sljedeće četiri sezone, do 30. lipnja 2027., objavio je katalonski klub na svojim službenim stranicama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Koliko su Barcini stručnjaci uvjereni u njegovu vrijednost govori i klauzula za raskid ugovora od 400 milijuna eura, o čemu je Germanijak već pisao, kao i o transferu. Potvrdio ga je i famozni Fabrizio Romano.

Inače, talenti imaju 50 milijuna otkupne klauzule, potencijalne zvijezde u tim godinama imaju 100, on je dobio 400. Kako Germanijak doznaje, bit će dvojno registriran za B i prvu momčad, ali ide odmah na pripreme sa seniorima.

Još nije objavljena cijena transfera, odšteta Kustošiji, baratalo se iznosima od 1,5 do čak 5 milijuna eura, no to će ubrzo biti poznato. Transfer je dogovorio uspješni hrvatski menadžer Andy Bara, odnosno njegova agencija Niagara Sports Company.

Igrač je već prošao odgovarajuće medicinske testove u bolnici u Barceloni i u medicinskoj službi u Joan Gamper Sports Cityju, posjetio je klupske objekte u popularnoj La Masiji i zakoračio na teren Estadio Johan Cruyff u dresu Blau grane.

Preostaje još samo svečani čin potpisivanja ugovora s Klubom, naglašava se.

Rođen u Sedhiouu (Senegal) 14. srpnja 2004., Mikayil Faye je trenirao kao igrač u Diambars FC-u Gambijskoj ligi. Njegove dobre igre učinile su da ga uoči i angažira hrvatski drugoligaš NK Kustošija tijekom zimskog prijelaznog roka 2023. Za hrvatsku momčad odigrao je ukupno 13 utakmica, od čega 11 kao starter.

Faye je karakteriziran kao ljevonogi središnji branič, fizički dobro obdaren, brz i s dobrim izlazom lopte. Faye je reprezentativac Senegalske U17 vrste.

Video predstavljanja pogledajte OVDJE. (G/al)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mikayil FayeBarcelonaKustošijaAndy BaraNiagara Sports CompanySenegalska nogometna reprezentacijaBarcelona B

Ostale Vijesti