Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Iz 1. NL u La ligu za pet milijuna eura: Barcelona na korak do potpisivanja igrača iz Kustošije!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.06.23. | 20:49

Ono što je Germanijak najavio, sada je na korak do realizacije!

Barcelona, Eintracht, Genk, Atalanta...Svi su imali oko na mladoj zvijezdi Kustošije, a čini se da će jedna strana sada ipak prevagnuti i to ona najelitnija - katalonska.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, kako je Germanijak prije nekoliko tjedana najavio, sada iznosi i cijenjeni novinar za transfere Fabrizio Romano:

"Barcelona je spremna potpisati talentiranog braniča Mikayila Fayea iz Kustosije. Dogovor obavljen, idemo. Rođen 2004., povezan s Chelseajem i BVB-om — Barça vidi Fayea kao potencijalnog budućeg vrhunskog igrača. Ugovor je dogovoren uz naknadu od 5 milijuna eura plus dodatke, koji će se uskoro potpisati."

Bit će ovo tako prvi veliki posao Kustošije, a najavljeno je da neće biti jedini otkako je menadžer Andy Bara privukao zanimljivu priču oko kluba, doveo iskusnog Samira Toplaka za trenera, zasukao rukave i krenuo u zanimljive pobjede i eto - prva je već stigla. Ovaj 18-godišnji Senegalac tako će napraviti nevjerojatan transfer iz kluba koji se u 1. NL borio za ostanak u giganta španjolske La lige, zapravo - u španjolskog prvaka - Barcelonu.

Službenu potvrdu iz kluba još nismo dobili, ali od prije je poznato da su bitke za mladog Senegalca intenzivne te da se 'udvarač' i to oni najbolji, doista, samo redaju pred vratima Kustošije i čekaju koga će Faye odabrati. Sudeći po Germanijakovim informacijama - Barcelona je najbolji šarmer među spomenutima. Podsjetimo, samo kratko, na riječi Samira Toplaka iz intervjua koji je dao za naš portal još sredinom travnja ove godine, kada su se njegovim riječima neki i smijali:

"Bio je čovjek iz Barcelone jer sam pričao s njim poslije utakmice. Oduševljen je do te mjere da ovih dana očekujemo službenu ponudu Barcelone za Fayea”, zatekao nas je Toplak.

Nije baš čest slučaj da nogometni gigant dolazi u drugoligaške sredine po igrače.

“Vjerojatno imaju plan za njega. Uostalom, zašto ga ne bi uzeli sada dok je financijski dostupniji nego ga platili za dvije, tri godine puste milijune”, reći će Toplak koji je očito uvjeren da ima dragulja u svojoj momčadi.

“To što Mikayli Faye igra u drugoj ligi je nebitno. Odgovorno tvrdim da je riječ o najboljem lijevom beku u Hrvatskoj. Pazite, pričam iz pozicije trenera kroz čije su ruke prošli silni talenti HNL-a. Od Lukasa Kačavende pa nadalje. Nikada nisam trenirao većeg talenta. Faye je najkompletniji igrač u karakternom, mentalnom, tehničko - taktičkom smislu u mojoj karijeri. Prije nego je došao pogledao sam sve njegove utakmice za reprezentaciju Senegala. Bio je ozlijeđen i nije bio spreman pa je tek sada ušao u neki ritam. Jednostavno, danas se ništa ne može sakriti. Barcelona je to prepoznala, poslala čovjeka koji se uvjerio na licu mjesta i sada čekamo. No, nisu jedini. Imali smo upita za njega od pola naše prve lige. Nema tko ga ne želi, ali čini mi se da ide van… Ma, sada ispadam da ga previše hvalim jer je moj, ali dođite na trening pa ćete vidjeti. To se ne može opisati, to se mora vidjeti”, zaključio je Samir Toplak, da podsjetimo, trener koji se približava brojci od 400 utakmica u HNL-u na trenerskoj klupi. Pa ako čovjek s takvim iskustvom tvrdi da većeg talenta nije vidio, nema razloga da sumnjamo…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ljetni prijelazni rok 2023Samir ToplakKustošijaBarcelonaSenegal

Ostale Vijesti