Screenshot
Screenshot

VIDEO Iz Kustošije u Barcelonu: Katalonci dovode 'Čudovište', uzeli su ga pred nosom Chelseaju i Dortmundu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.06.23. | 09:20

Transfer Mikayila Fayea iz Kustošije u Barcelonu velika je vijest i u španjolskim medijima

Kad je Germanijak svojedobno prvi objavio da je stoper Kustošije, 18-godišnji Mikayil Faye, na meti Barcelone, bilo je dosta upita i čuđenja, jer, doista, nisu takvi transferi baš svakodnevni i uobičajeni. No, u nedjelju je priča dobila veliku potvrdu, oglasio se i čuveni 'transfer-guru' Fabrizio Romano i objavio da je Barcelona uistinu pred završetkom posla i da će Kustošiji isplatiti pet milijuna eura plus bonuse. Što će biti daleko najveći transfer iz jednog drugoligaškog hrvatskog drugoligaškog kluba u povijesti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ta je informacija, posljedično, izazvala veliko zanimanje i u Španjolskoj, nema medija, koji se nije osvrnuo na dolazak nepoznatog Fayea u Barcelonu, ali svi su ga predstavili svojim čitateljima. Primjerice, katalonski Sport, objavio je nekoliko videa, s Fayeovih utakmica iz Kustošije, a senegalskog braniča nazivaju Čudovištem.

"Popularno ga zovu 'Čudovište', zbog njegovog žestokog stila igre i sjajnog fizičkog stava u obrani. Sa 186 cm visine savršeno dominira u igri, zabio je više od jednog gola nakon kornera. Dominira i radnjama na terenu, bez imalo straha da će pasti pod pritiskom. Dobiva puno duela na brzinu, ima moćan korak. Ako je privukao pozornost u uredima Barçe, to je također zbog njegovog dobrog rada nogu. Ima odličnu lijevu nogu kojom se usuđuje dugo igrati na suigrače i tražiti zadnje dodavanje, preskačući nekoliko protivničkih linija.", predstavlja ga Sport, ističući kako ga je Barcelona uzela ispred nosa Chelseaju i Dortmundu, koji su ga, također, ozbiljno pratili, a za njega je bio vrlo zainteresiran i Marseille.

"Također voli probijati suparničku zonu, a njegovi nastupi u selekciji U17 Senegala skrenuli su pažnju skauta velikih klubova, a sada se čini spreman za iskorak u elitu."

Mundo Deportivo, koji je blizak Barceloni, nije ulazio u tako duboke analize. Samo je prenio Romanovu informaciju, te dodao da je infromacija provjerena i od Mundovih izvora te da će Faye uistinu potpisati za Barcu.

"Barça nastavlja loviti mlade talente kako bi pojačala svoju omladinsku akademiju, a najnovije otkriće dolazi iz Senegala. Prema novinaru Fabriziju Romanu, katalonski klub vrlo je blizu potpisivanja Mikayila Fayea, 18-godišnjeg središnjeg braniča kojeg također traže Chelsea i Borussia Dortmund. MD je uspio potvrditi informaciju da Barça stoji iza ovog mladog središnjeg braniča i da bi operacija mogla biti zatvorena ovog ponedjeljka.", piše Mundo Deportivo.

Piše o Fayeu i madridska Marca, koja je također istaknula nadimak 'Čudovište', a ovako je opisala sengalskog braniča iz Kustošije.

"Poznat je pod nadimkom Čudovište, a ističe se po svojim 186 centimetara, lijevoj nozi i spektakularnoj fizičkoj kondiciji."

Ali, Marca istovremeno tvrdi i da će Faye za početak igrati za B momčad Barcelone, gdje se tek treba nametnuti za nešto više. No, u svakom slučaju, transfer je blizu, iz Kustošije u Barcelonu, za pet milijuna eura, za toliko je iz Dinama u Barcu svojedobno otišao Alen Halilović.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mikayil FayeKustošijaBarcelona

Ostale Vijesti