Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Službeno: Četvorica igrača Dinama potpisali nove ugovore

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.04.23. | 14:01

Ono što je Germanijak najavio, danas se obistinilo

Uhodani kvartet Dinamova ansambla, četvorica iskusnih igrača, iznimno važnih u klupskoj svakodnevici, potpisali su nove, višegodišnje ugovore s maksimirskim klubom. Stoper Dino Perić, vratar Danijel Zagorac, vezist Josip Mišić i branič Stefan Ristovski parafirali su nastavak suradnje s Dinamom na zadovoljstvo svih strana, objavio je GNK Dinamo na svojoj službenoj mrežnoj stranici.

Početkom veljače Dino Perić je upisao 150. službeni nastup za plave, trenutačno se zaustavio na 158, a novim ugovorom vidljiva je tendencija da brojka i osjetno naraste. U Dinamo je došao u rujnu 2016., dakle već je šest i pol godina dio čvrstoga plavog bedema i jasno je da njegov ostanak sugerira da plava obrana ostaje na čvrstim temeljima. Pritom će svojim pristupom i iskustvom pomoći u usmjeravanju i razvoju mlađih suigrača iz obrambenog reda.

U svom je maksimirskom opusu osvojio devet trofeja od čega pet naslova prvaka, dva pokala pobjednika Kupa i dva Superkupa. Istodobno je s Dinamom u tri sezone igrao u Ligi prvaka, a u sva tri ulaska u skupinu Europske lige izborio plasman u proljetni dio natjecanja.

Identičnu riznicu trofeja s plavima ima i vratar Danijel Zagorac, koji je u Dinamu od proljeća 2017. kad je na polusezoni došao iz Lokomotive. Zagorac je dokapetan Modrih, a taj detalj dovoljno govori o njegovu iskustvu, sigurnosti, liderskoj crti, psihološkom utjecaju na suigrače kojima značajno pomaže savjetima pružajući im punu podršku.

Štoviše, rijedak je primjer da među prva tri kapetana u klupskoj hijerarhiji budu dvojica vratara. Tako je, primjerice, Zagorac nosio kapetansku vrpcu ako bi iz momčadi izostali Arijan Ademi i Dominik Livaković. Ademijevim je odlaskom postao dokapetan... Kao siguran i iskusan čuvar mreže spreman je u svakom trenutku uskočiti i kvalitetno zamijeniti Livakovića što cijeloj momčadi pruža dodatnu stabilnost i samopouzdanje.

Josip Mišić došao je sredinom listopada 2020. godine, predstavio se čvrstim gardom, promovirao u stamenu branu, snažni prvi blok ispred zadnje linije i postao jedan od miljenika maksimirskih navijača. Iako je razgradnja suparničkih akcija njegov glavni opus, vidljivi su i filigranski potezi u ofenzivi, pravodobna proigravanja i posebice dalekometni udarci. Sjajnim je izvedbama u Dinamu došao na širi popis izbornika Zlatka Dalića uoči prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Jesenas se prometnuo u jednoga od najboljih igrača u zahtjevnim europskim izazovima. S Dinamom je u obje dosadašnje sezone osvojio naslov prvaka, dohvatio i pokale pobjednika Kupa i Superkupa.

Značajan dio Mišićeva opisa svakako vrijedi i za Stefana Ristovskog. Sjajni makedonski branič također predstavlja armirani bedem u zadnjoj liniji, a furioznim prodorima po desnom boku i oštrim ubačajima često unosi „nered“ pred suparničkim vratima. Uostalom, samo je ovoga proljeća postigao čak četiri pogotka od kojih su tri izravno osigurali pobjedu.

Bio je jedan od nositelja igre u Dinamovoj zapaženoj europskoj sezoni, a svojom silnom energijom, emocijom i strašću unosi vedru atmosferu u momčad, a takvim je pristupom postao i miljenik navijača.

Došao je u veljači 2021. godine i potpisao dva naslova prvaka te po jedan pokal pobjednika Kupa i Superkupa. (G)



Tagovi

GNK DinamoDino PerićJosip MišićDanijel ZagoracStefan Ristovski

Ostale Vijesti