Luka Stanzl, Nel Pavletić, Slavko Midžor, Igor Kralj, Matija Habljak, Hrvoje Jelavić/Pixsell
Luka Stanzl, Nel Pavletić, Slavko Midžor, Igor Kralj, Matija Habljak, Hrvoje Jelavić/Pixsell

Ovo su Dinamovi igrači na posudbama. Hoće li se itko od njih nametnuti Bišćanu u novoj sezoni?

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 10.04.23. | 10:00

Dinamo na posudbama ima više od 20 igrača. Neki od njih su, zapravo, otpisani, neki su otišli s nadom da će se vratiti u Maksimir. No, tko od njih doista može biti pojačanje za momčad Igora Bišćana

Dinamo je pobijedio Lokomotivu, otišao na plus devet pred Hajdukom i opet malo odahnuo. Jedan poraz može ponovno sve promijeniti i donijeti nelagodu u Maksimir, međutim, izvjesno je da Dinamo neće ispustiti naslov prvaka i da se Igor Bišćan, Dario Šimić i društvo mogu (i trebaju) početi baviti pripremama za novu sezonu.

Konkretno, Dinamo mora otvoriti prijelazni rok, krenuti po pojačanja, jer u novoj će sezoni trebati Bišćanu najmanje četiri-pet, vjerojatno i više novih igrača. A prije toga, ili paralelno s time, trebaju u Maksimiru analizirati na koga mogu računati od igrača koji su na posudbama i ima li među njima ikoga tko bi iduće sezone mogao pomoći Bišćanu. Prema podacima s TM-a, Dinamo na posudbama ima čak 24 igrača, no, neki od njih su, zapravo, otpisani i sigurno se neće vraćati u Maksimir, na njih se ne računa odveć ozbiljno.

Dakle, ovo su Dinamo igrači koji su trenutno na posudbama: Sandro Kulenović (Lokomotiva), Antonio Marin, Niko Janković i Deni Jurić (Rijeka), Duje Čop (Šibenik), Mahir Emreli (Koyaspor), Marko Tolić (Maribor), Ivan Šaranić (Varaždin), Bartol Barišić (Domžale), Daniel Štefulj (Celje), Maro Katinić (Bravo), Ivan Laća i Tomislav Krizmanić (Rudeš), Stefan Milić (Septemvri Sofija), Faris Krkalić i Alessio Tonon (Kustošija), Dominik Braun (H.dragovoljac), Marko Soldo (Šibenik), Mario Ćuže i Milan Vukotić (Zrinjski), Matej Mamić (Jarun), Stjepan Mamić (Mladost Ždralovi), Ivan Mandić (Dugo Selo), Filip Brekalo (ND Gorica) i Vinko Rozić (Posušje).

Sam pogled na ovaj popis otkriva da tu ima puno igrača koji nikad nisu niti došli do prilike da konkuriraju za prvu momčad, a neki koji su to možda i bili, sigurno se više neće vraćati. Ali, tko su onda igrači koji bi na ljeto mogli biti promaknuti u Maksimir i pokušati se nametnuti Bišćanu. Najbolju sezonu od svih njih nedvojbeno igra Marko Tolić u Mariboru. Zabio je 10 pogodaka i dodao tome 13 asistencija, u svim natjecanjima i dosta je onih koji prizivaju upravo njegov povratak. No, njemu je otežavajuća okolnost što se u Dinamu nije uspio izboriti za kontinuitet, a bio je u modrom dresu dovoljno vremena, dobivao je i dosta prilika. Također, Tolić slovi kao mogući dio paketa za transfer Mariborova napadača Žana Vipotnika. Tolić, svakako, intrigira, ali pitanje je bi li povratkom u Dinamo nastavio u ritmu iz Maribora ili bi ponovno 'zapeo' između terena i klupe. Ali, da se Tolićev povratak u Maksimiru razmatra, to nije upitno.

Sandro Kulenović već je zimus trebao doći nazad s Kajzerice, ali Ante Čačić nije bio njegov obožavatelj. Sad bi i Kulenović dobro došao, kad Dinamo nema napadača osim Drmića. Kulenović je stalno na vagi, hoće li ga vratiti ili ne, činjenica je da je zabio ove sezone 10 pogodaka u svim natjecanjima (uz šest asistencija), ali i da ni u Lokomotivi nije uvijek starter, štoviše, u zadnje vrijeme češće ulazi s klupe. Zadnji pogodak zabio je još sredinom veljače, no, njegov će status ovisiti o tome koliko će Dinamo imati napadačkih opcija, hoće li se Modri u tom dijelu pojačati.

Antonio Marin i Niko Janković igrama u Rijeci kod Sergeja Jakirovića skreću pozornost na sebe, o njihovu povratku u Dinamu ozbiljno razmišljaju. Janković bi mogao pojačati konkurenciju i širinu u veznom redu, Marin na krilu, no, Dinamo tu i ne odlučuje sam. Naime, Rijeka ima pravo otkupa njihovih ugovora, a to daje i Dinamu mogućnost da njih dvojicu 'ugradi' u potencijalni transfer Matije Frigana. U svakom slučaju oni su 'ozbiljna roba', Dinamo će na ovaj ili onaj način od njih imati koristi već na ljeto. Za razliku od njih Deni Jurić se nije najbolje snašao na Rujevici i teško je vjerovati da će nakon ove sezone na njega u Dinamu ozbiljnije računati.

Mahir Emreli također bi sad Dinamu imao prostora, sigurno bi tijekom proljeća dobio šansu, ali Ante Čačić nije dvojio kad se ukazala mogućnost odlaska u turski Konyaspor, podigao je Emreliju rampu. Turski klub ima mogućnost otkupa ugovora, no, pitanje je hoće li to i napraviti, jer Emreli se dosad nije baš pokazao kao veliko pojačanje. Odigrao je samo 228 minuta u četiri utakmice, nije još zabio pogodak. A pitanje je hoće li na ljeto biti toliko potreban i Dinamu, opet, ovisi o tome kako će u Maksimiru riješiti problem s napadačima, hoće li ostati Petković, što će biti s Drmićem, hoće li doći Vipotnik, Frigan... Dojam je da je ovo proljeće bilo idealno za Emrelija, da se mogao izboriti za značajniju minutažu i možda i za trajniji status. No, njegova nestrpljivost i Čačićeva tvrdoglavost odveli su ga u Tursku. I sad je njegova budućnost u Maksimiru neizvjesna. Posudba istječe i Duji Čopu, igraču koji je nedavno izbacio Modre iz Kupa, ali njemu istječe i ugovor s Dinamom pa se on u Maksimir neće vraćati.

Još su dva imena koja bi se, potencijalno, mogla vratiti u Dinamo i priključiti Bišćanovoj momčadi, iako će se teško nametnuti za nešto više. Jedan je, već zaboravljeni, Daniel Štefulj, lijevi bek je na posudbi u slovenskom Celju i tamo igra standardno. Bišćan ga je trenirao u Rijeci i u U21 reprezentaciji, možda mu je to adut za povratak u Dinamo i još jednu šansu u Maksimiru, vidjet ćemo. A drugi je Mario Ćuže koji je važan faktor u Zrinjskom, šest golova i devet asistencija ove sezone solidne su brojke i nije nemoguće da se i on u lipnju vrati u Zagreb i pokuša još jednom... Svi ostali, teško da će uopće dobiti i tu priliku, da će se naći i na širem popisu Igora Bišćana. Ili će na neke daljnje posusbe do isteka ugovora ili će raskinuti ugovore i kao slobodni igrači tražiti bolju budućnost.



Tagovi

GNK DinamoIgor BišćanMarko TolićDeni JurićMahir EmreliDuje ČopDaniel ŠtefuljNiko JankovićAntonio MarinMario ĆužeSandro Kulenović

Ostale Vijesti