Pixsell
Pixsell

Bišćan i dalje bez Petkovića. Trebao bi se vratiti za najvažniju utakmicu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 11.04.23. | 10:00

Oduljio se oporavak prvog Dinamovog napadača, vjerojatno nije pomoglo što je ozlijeđen otišao u reprezentaciju, kao ni alternativna metoda oporavka. Ali, igrat će u završnici sezone

Još malo i napunit će se mjesec dana bez Brune Petkovića. Napustio je teren u 20.minuti utakmice protiv Rijeke 19.ožujka i otad nije u kadru Dinamove momčadi. I neće biti još neko vrijeme. Ante Čačić tada mu je izišao u susret i pustio ga na okupljanje reprezentacije u Split, valjda je bivši trener i sportski direktor želio malo i smekšati Petkovića u pregovorima oko novog ugovora, no, vjerojatno ni taj odlazak u Split nije baš pomogao Petkovićevu oporavku. Nije to kritika liječničkoj službi reprezentacije, jasno je da ga tamo nisu mogli tretirati kao što bi ga tretirali u klubu, a mogućnost da zaigra protiv Turske, kad već nije mogao protiv Walesa, bila je ionako mala ili nikakva, vratio se Petković u Maksimir nezaliječen i oporavak se oduljio.

Nije prvog Dinamovog napadača bilo ni u utakmici s Lokomotivom, a neće ga biti niti protiv Slavena Belupa, za koju se u prvi tren mislilo da bi mogla biti povratnička. Međutim, pokazao je Petković već više puta da se, kad upregne u trening, može vratiti prije očekivanja pa u Dinamu i sad očekuju da će ipak uskoro biti na raspolaganju. Možda već u dvoboju s Istrom za 10-ak dana, ili protiv Varaždina četiri dana kasnije. A svakako za najvažniju Dinamovu utakmicu do kraja sezone, za veliki derbi na Poljudu 30. travnja. U Maksimiru ga pripremaju upravo za taj dvoboj, iako bi bilo idealno da odigra poneki čin i protiv Varaždina ili Istre i na Poljud dođe spreman.

Nedostaje Petković Dinamu, to je nedvojbeno, vidjelo se i protiv Lokomotive, on je igrač koji može jednim potezom riješiti utakmicu. Josipa Drmića neće pogodak, golove zabijaju uglavnom igrači iz drugog plana, najbolji je strijelac Modrih ovog proljeća Luka Ivanušec s pet pogodaka, Igoru Bišćanu trebat će do kraja sezone učinak 'plave devetke', s Petkovićem bi se dio njegovih problema i dvojbi sigurno riješio. Iako do derbija na Poljudu Modri imaju još tri utakmice i mogli bi imati i veću (ali i manju) prednost od aktulnih plus devet, baš je taj dvoboj s Hajduk označen kao vrhunac sezone, utakmica nakon koje bi priča o naslovu prvaka mogla biti zaključena. Bit će to i Bišćanov prvi derbi, motiva i važnosti neće nedostajati i zato u Dinamu sve čine da za tu utakmicu bude dostupan i Petković. U svakom slučaju, nije izgubljen za nastavak sezone kako su neki najavljivali, Petković će sigurno još biti Dinamova važna karika u završnici prvenstva.

Saznajemo da su Igora Bišćana prvih dana u Maksimiru neugodno zatekle vijesti o ozljedama Dinamovih igrača, Theophilea, Boška Šutala i Brune Petkovića, a u slučaju Petkovića i Šutala navodno je razlog što su se oni na svoju ruku liječili izvan kluba, izvan kontrole Dinamovih liječnika, kod ljudi od svog povjerenja. Jedan od prvih zadataka novgoa trenera bit će ukidanje te prakse, što bi trebalo dovesti do kraćeg razdoblja oporavka. Nekad igrači u želji za bržim ozdravljenjem traže alternativne metode, a to se vrlo često pokaže kao kontraproduktivno.



Tagovi

GNK DinamoIgor BišćanBruno PetkovićHNLHrvatska nogometna ligaHajduk

Ostale Vijesti