Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Germanijak doznaje: Frigan je Dinamov prvi pick, a i njegov je izbor Maksimir. Modri žele što prije konačan dogovor s Rijekom!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 12.04.23. | 12:00

Rijekin napadač prvi je izbor Igora Bišćana, kojega je oduševio u U21 reprezentaciji i baš je tip igrača kakav preferira Dinamov trener. A i sam Frigan najskloniji je dolasku u Dinamo

Od svih igrača koji se spominju kao potencijalna Dinamova pojačanja, izgleda da je Maksimiru najbliži - Matija Frigan. Germanijak je tu informaciju saznao iz maksimirskih, ali i riječkih izvora, Igor Bišćan želi upravo Rijekina U21 reprezentativca, on je njegov prvi izbor, prvi pick. Bišćan je 'zavolio' Frigana u U21 reprezentaciji, odigrao je odličnu utakmicu i u pobjedi protiv Engleza na Bišćanovoj oproštaljci, bila je to konačna potvrda njegove kvalitete i znak tada još budućem treneru Dinama da na Rujevici raste igrač za velike domete. Bišćan treba takvog igrača, napadača koji može igrati i na krilu, koji pritom pršti od energije, igra u oba smjera. U Maksimiru su ozbiljno 'zapeli' za njega i, kako saznajemo, žele što prije završiti posao, svakako prije kraja sezone. Frigan je, na neki način, prioritet i mogao bi biti prvo pojačanje Modrih u novom sastavu sportske strukture.

Interes za Frigana nije novost, znamo da je već zimus bio blizu dolaska u Dinamo, Ante Čačić tada je vodio pregovore s Damir Miškovićem, no, riječki gazda izvijesio je izuzetno visoku cijenu, višu od pet milijuna eura, a to je svota koju Dinamo ne može i ne želi platiti. Tada je između Maksimira i Rujevice dogovoren 'time out' i najavljena nova runda razgovora uoči kraja sezone. Čačić nije dočekao tu novu rundu, ali Šimić i Bišćan ostali su na istom tragu, štoviše, još više žele Frigana. E sad, naravno, cijena bi mogla biti problem, Mišković je svjestan da u svlačionici ima igrača koji može donijeti mir u klupsku blagajnu i osigurati 'pola godišnjeg budžeta'. Međutim, jedan detalj mogao bi ipak prevagnuti na Dinamovu stranu. Naime, sam Frigan je, navodno, izuzetno sklon dolasku u Dinamu, iz osobnih, ali i nogometnih razloga. I njega privlači rad s Bišćanom, koji mu je dao šansu u U21 reprezentaciji i uveo ga na veliku scenu, Dinamo ga privlači mnogo više od klubova koji su dosad slali ponude na Kvarner, poput portugalske Brage ili klubova iz MLS-a. A kad se dogovara posao, onda je bitno i što želi igrač, ponekad to i presuđuje, ne može se nekoga natjerati na transfer, ako ne želi ići. A Friganov bi odgovor mogao biti - Dinamo!

Na Rujevici, navodno, idućih (tje)dana očekuju nove ponude za svog napadača, međutim, mogla bi doći i konkretna ponuda iz Maksimira. Jasno je da Dinamo neće platiti koliko Mišković u startu traži, ali Modri imaju svoje adute. Mogu ponuditi manji iznos, plus jednog ili dva igrača 'u paketu', možda i postotak idućeg transfera, svi znaju da će iz Dinama Frigan, nastavi li igrati kao u Rijeci, biti i bliži A reprezentaciji, da iz Maksimira može u inozemstvo za više milijuna. I da bi Rijeka mogla u budućnosti i više profitirati nego jednokratnim transferom ovog ljeta. A i tu igračevu želju treba uzeti u obzir. U svakom slučaju već idućih dana moglo bi doći do intenziviranja razgovora, Dinamo planira krenuti u konačan dogovor s Rijekom. S nadom da Mišković neće biti toliko tvrd i da će popustiti pod pritiskom dviju strana, koje žele Frigana u Maksimiru.

Upravo zbog želje da dovede Frigana, Dinamo je malo usporio s pregovorima oko Mariborova napadača Žana Vipotnika, premda, nije isključeno da će Modri dovesti obojicu. No, Frigan je prva meta, a hoće li krenuti i po mladog Slovenca moglo bi ovisiti o konačnom ishodu pregovora s Rijekom oko Frigana.



Tagovi

Matija FriganGNK DinamoHNK RijekaIgor BišćanDario ŠimićDamir MiškovićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti