Luka Stabzl/Pixsell
Luka Stabzl/Pixsell

Produljili Perić, Mišić i Zagorac, trojac 'senatora' još uvijek na čekanju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 29.03.23. | 15:15

U Dinamu ubrzano rade na rješavanju statusa svojih najvažnijih igrača

Pisali smo neki dan da je zapelo u Dinamu s potpisivanje ugovora s četvoricom 'senatora', Livakovićem, Petkovićem, Mišićem i Ristovskim, da je Ante Čačić dao 'zeleno svjetlo' njihovim zahtjevima, ali je Uprava maksimirskog kluba spustila rampu. No, pomaka ipak ima. Recimo, u srijedu su uspješno završeni pregovori s Josipom Mišićem pa je on prvi koji je riješio dvojbu i potpisao ugovor. Ostali još čekaju.

No, zato su vjernost Dinamu produljili Dino Perić i Danijel Zagorac, obojica do 2026. godine. Što i nije ništa sporno i čudno, Zagorac je, iako je nominalno treći vratar, važan čovjek u svlačionici i premda ima već 36 godina, u Maksimiru su odličili nagraditi njegove zasluge novim ugovorom. Perić, koji je trenutno ozlijeđen, nije bio u klubu najplaćenijih, a kako se radi o standardnom prvotimcu, zaslužio je bolje financijske uvjete. Uz njih, nove bi ugovore trebali potpisati i mlađi igrači, Martin Baturina i Dario Špikić. Što je, također, uobičajena praksa. Očekuju u Maksimiru i dogovor sa Stefanom Ristovskim, razgovara se o duljini ugovora, hoće li biti jednogodišnji ili dvogodišnji, ali i tu bi trebalo doći do dogovora.

Međutim, još uvijek zapinje s Petkovićem i Livakovićem. Kao što smo objasnili, oni su stožerni igrači i najveće Dinamove zvijezde, igrači koji bi na ljeto prvi trebali biti u transfernom izlogu. No, ako do transfera ne dođe, što nije nemoguće, bilo bi loše kad bi ostali u zadnjoj godini ugovora i Modri se svakako žele osigurati. No, to bi značilo da Livaković i Petković postanu najplaćeniji igrači u svlačionici, radi se o svotama preko milijun eura godišnje i Dinamova Uprava zasad nije odlučila amenovati takve iznose. Ne znači da dogovora neće doći, da se klub i igrači neće približiti, ali trenutno oko toga vlada neizvjesnost, što, definitivno, nije dobro. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoDino PerićJosip MišićAnte ČačićStefan RistovskiDominik LivakovićBruno PetkovićDanijel Zagorac

Ostale Vijesti