PIXSELL
PIXSELL

Rene Poms za Germanijak: "Neozbiljno je reći da ćemo stići Dinamo, realnost Osijeka je utrka s Hajdukom"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 15.11.22. | 08:05

Trener Osijeka otišao je na odmor nakon što su u zadnjem kolu uzeli tro boda na Šubićevcu. Okupljanje je zakazano 5. prosinca

Osijek je od ponedjeljka na odmoru. Razbježali su se “lege” nakon Šibenika. Prije toga su pozdravili deset odvažnih navijača koji su ih ispratili na Šubićevcu pa potom otišli na zasluženi odmor koji će trajati do 5. prosinca.

“Tada sam im zakazao okupljanje. Želim da se odmore, da izbace nogomet iz glava, provedu kvalitetno vrijeme sa svojim obiteljima i da mi se vrate gladni”, poručio je Rene Poms koji se vratio u Osijek. Pitamo ga jel’ slijede razgovori s klubom, ali samo odmahuje rukom.

“Hajdemo o nogometu”, zamolio je a mi nismo htjeli šiljiti i stavljati ga u neugodan položaj eventualnim pitanjima ali činjenica da je Poms zakazao datum okupljanja, da je pričao sa sportskim direktorom oko izgleda momčadi na proljeće i još neki detalji sugeriraju da je i dalje 100 posto unutra.

“Ne mogu sada tražiti neke igrače jer sam svjestan veličine rostera kojeg imam. Pričao sam s Kuleševićem i zauzeli smo stav da dolasci ovise o eventualnim odlascima. Uostalom, prijelazni rok počinje mjesec dana nakon našeg okupljanja pa ćemo vidjeti kakva je situacija”, otkrit će Rene Poms.

Krenuli smo od početka. Na Šubićevcu je Osijek na pravi način završio polusezonu...

“Prvo poluvrijeme smo bili pravi. U nastavku smo pali, ali domaćin to nije iskoristio. Rekao sam to i igračima. Razumijem da su se opustili, ali bilo je tu previše individualizma, izgubili su fokus i to je nešto što ne želim vidjeti u igri Osijeka”.

Pobjeda se pamti. Uvijek je lijepo otići na odmor s tri boda. Pitamo Pomsa što će biti na proljeće. Može li se Osijek uključiti u utrku za prvaka.

“Gledajte, treba biti realan. Dinamo nam je otišao na 11 bodova a na proljeće nemaju europske utakmice već su koncentrirani na prvenstvo i kup. U kontekstu njihove kvalitete i te prednosti, bilo bi neozbiljno najavljivati borbu s Dinamom. Nemojte me krivo shvatiti, dat će Osijek sve od sebe. Pa i više od toga, ali nerealno je očekivati da možemo ugroziti Dinamo u HNL-u”, smatra trener Osijeka.

“A Hajduk? Možete se potući za to drugo mjesto?”, pitamo ga.

“Apsolutno. Iako ne volim stavljati dugoročne ciljeve pred sebe i pobornik sam one da idemo utakmicu po utakmicu, jasno da vjerujem da možemo profitirati u toj utrci s Hajdukom. Ponavljam, gledam samo utakmicu ispred sebe ali ako ćemo tako ponavljati i biti dobri, onda je realnost da smo u utrci za to drugo mjesto”.

Avantura Rene Pomsa bila je od Šibenika do Šibenika. Krenuo je s remijem na Gradskom vrtu, završio trijumfom na Šubićevcu. 12 utakmica, devet pobjeda, remi i dva poraza (Varaždin i Hajduk).

“Zadovoljan sam. Dobio sam priliku na razini kojoj to nije uobičajeno i mislim da sam napravio dobar posao. Momčad je rasla, prihvatila je moju viziju, bili su gladni, dobro su igrali. Neka drugi pričaju, ali mislim da sam pokazao da mogu na toj razini”.

Zadovoljni su i navijači. Rene Poms ima unisonu podršku navijačkog puka da nastavi svoj rad.

“Znam ja kako je ovdje. Serija pobjeda je pod normalno, jedan poraz i odmah upitnici. No, osjetim podršku tribina i drago mi je zbog toga. Ne smatram se nekim herojem. Mislim da sve koje pitate da će vam kazati da sam isti onaj Rene koji je bio asistent kao ovaj danas koji je glavni trener. Samo radim svoj posao, volim pobjeđivati jer to usrećuje sve oko mene i mene samog. Što ćemo se lagati. Zadovoljština je vidjeti navijače Osijeka sretne”.

Rene Poms je još ponedjeljak proveo u gradu na Dravi. Dan kasnije otputovao je južno od Ekvatora.

“Volim sunce i lijepo vrijeme. Ispunjuje me te i zato koristim priliku da odem u take krajeve. Iako, meni odmor nije potreban. Rado bih sada pravio žrtvu od sebe da sam pod stresom, prazan i da trebam pobjeći negdje ali zaista nisam. Iako sam radio bez klasičnog pomoćnika. Silvije Čavlina mi je bio tu, također Mayer i Reinholz kao kondicijski te video analitičar Robin Krasniqi. Ali to sam činio bez stresa. I žao mi je što je stigla ova pauza jer obožavam raditi, pogotovo s ovakvim igračima”, jasan je bio trener Osijeka.



Tagovi

Rene PomsNK OsijekHNL

Ostale Vijesti