Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Blitzkrieg Belje za pad Šubićevca!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 16:55

Napadač Osijeka u samo dvije minute zabio je dva gola koja su donijela Osijeku tri boda protiv Šibenika za oproštaj od 2022. godine

Osijek je pobjedom nad Šibenikom zaključio 2022. godinu. Dva pogotka Diona Drene Belje bila su dovoljna za puni bodovni plijen i za dobro raspoloženje u momčadi Rene Pomsa. Sada slijedi odmor pa pripreme za drugi dio sezone. Nadamo se s Pomsom na klupi, obzirom da je sam rekao da će nakon Šibenika sjesti s upravom kluba za stol. Nadamo se i s Beljom koji je bio u ozbiljnim kombinacijama za odlazak ovo ljeto, sasvim sigurno će ih imati i ove zime. Kako bilo, turbulentna jesen Osijeka zaključena je na sjajan način, za razliku od Šibenika koji je nastavio hod po trnju.

Kao što je Germanijak najavio, na vratima Osijeka nije bilo Ivice Ivušića. Reprezentativni vratar imao je blage simptome viroze te su u Osijeku odlučili da nema potrebe za rizikom. Ivušić je ostao u Osijeku dok je između vratnica na Šubićevcu stao Marko Malenica.

Od samog početak Osijek je pokazao tendenciju da što prije odvede utakmicu u svoje vode. Pritisnuli su domaćina, prijetili preko Leovca, Gržana i Kleinheislera ali bez učinka. S druge strane, Arai je pobjegao obrani gostiju i servirao loptu Dolčeku koji se nije najbolje snašao. Prvi udarac Osijeka u okvir Rogićeva gola dogodio se u 26. minuti kada je iz daljine odapeo Laszlo Kleinheisler. Međutim, vratar Šibenika bio je spreman. Nešto ranije iskazao se njegov kolega Malenica koji je paradom spriječio domaćine da dođu u vodstvo preko Čopa koji je sjajno gađao iz slobodnog udarca.

I onda je Osijek u samo dvije minute riješio utakmicu. Poveo je u 35. minuti kada je Caktaš petljao oko kaznenog prostora pa iskoristio lošu reakciju Roma i ubacio u peterac gdje se Dion Drena Beljo našao na pravom mjestu za sedmi gol u ovoj sezoni. Onaj osmi došao je dvije minute kasnije preciznim udarcem iz daljine nakon što ga je uposlio Marin Leovac.

Šibenik je u nastavak ušao otvoreno. Svjesni da nemaju što za izgubiti, preuzeli su veći rizik u igri. Takav pristup mogli su naplatiti već u 47. minuti kada je Karlo Špeljak pogodio vratnicu. Beljo je bio posebno raspoložen na Šubićevcu. Osim dva gola, jedan mu je poništen zbog minimalnog zaleđa a u jednom navratu je domaćine spasio Mina koji je glavom otklonio loptu ispred Belje u posljednji trenutak.

Igrači Osijeka i Šibenika nakon ove utakmice dobili su slobodne dane. U nekoliko tjedana odmora napunit će akomulatore za ciljeve koje ih čekaju u sljedećoj godini. Osijek za nastavak borbe za Europu, dok će Šibenik vjerojatno u borbu da sačuva prvoligaški sastav. Trenutno imaju šest bodova više u odnosu na Goricu koja ima utakmicu manje.

Šibenik - Osijek 0:2

Stadion Šubićevac. Gledatelja: 600.

Strijelci: 0:1 Beljo (35., Caktaš), 0:2 Beljo (37.,Leovac)

Žuti kartoni: Žaper, Leovac (Osijek)

Šibenik (4-3-3)

Rogić - Rom, Matić, Perić (od 70. Marasović), Mina - Mesa, Matić, Rak - Arai, Čop (od 40. Delić), Dolček (od 80. Kreković). Trener: Mario Cvitanović.

Osijek (4-4-2)

Malenica - Gržan (od 74. Bartolec), Žaper, Barišić, Leovac - Caktaš (od 70. Špoljarić), Jugović (od 61. Barri), Nejašmić, Kleinheisler - Mierez, Drena Beljo. Trener: Rene Poms.



Tagovi

NK OsijekNK ŠibenikHNL

Ostale Vijesti