Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava jeseni: Pet klubova dalo najmanje jednog igrača, prednjače Dinamo i Osijek, a najbolji potez je fantastičan Hajdukov gol

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.11.22. | 08:01

Najviše puta u našoj postavi kola pronašli su se Marko Livaja, Martin Baturina i Tonio Teklić.

Iza nas je još jedna polusezona HNL-a. S nepotpunim 17. kolom zaključen je prvi dio sezone 2022./23., a koja se nastavlja 21. siječnja iduće godine. Na proljeće će se odigrati zaostale utakmice 12. i 17. kola, tako da će ćemo naknadno ažurirati i postave ta dva kola. Germanijak.hr postavu prvog dijela sezone napravili smo po broju pojavljivanja igrača u postavama potpunih 15 kola i nepotpuna dva kola, a na kraju sezone donosimo Germanijak.hr postavu sezone na uzorku svih 36 postava kola.

Mjesto na vratima zaslužio je reprezentativni vratar Ivica Ivušić, koji je u tri navrata izabran u postavu kola, jednom više od Lovre Majkić, Lovre Rogića, Karla Sentića i Silvija Čavline.

Obranu smo postavili s trojicom u zadnjoj liniji. Josip Šutalo četiri je puta bio uvršten u postavu kola, Chidozie Awaziem tri puta, a na poziciju stopera postavili smo Stefana Ristovskog koji je tri puta bio izabran u momčad kola, po jednom na poziciji stopera i dva puta na poziciji desnog beka. Deblji kraj izvukli su Ivan Milićević, Petar Bočkaj i Alen Grgić koji su također tri puta izabrani u postavu kola, ali su zbog nedostatka bekova u našoj formaciji ispali s popisa, što ne znači da se na kraju neće pronaći u postavi sezone.

U veznu liniju uskočila su dva Osijekova veznjaka, Darko Nejašmić i Laszlo Kleinheisler koji su po četiri puta izabirani u postavu kola od naše redakcije, a Tonio Teklić i Martin Baturina čak šest puta te s Hajdukovim Markom Livajom drže vodeću poziciju po broju pojavljivanja u momčadi kola. Prvi do njih je Mijo Caktaš s tri postave kola, a Luka Ivnušec, Josip Mišić, Igor Postonjski, Facundo Caseres i Enis Cokaj u dva su navrata izabrani u postavu kola.

Za kraj ostao nam je napad. Livaja je, rekli smo, šest puta izabran u postavu kola, a slijede ga Bruno Petković i Ante Erceg iz Istre 1961 koji su četiri puta bili izabrani u najboljih 11. 'Kratki' su tako za jednu postavu kola ostali Mislav Oršić i Dion Drena Beljo.

Zanimljivo, u postavi prvog dijela sezone pronašla su se četiri od šest HNL-ovaca koja će predstavljati hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Kataru, što je svakako dobra vijest za Zlatka Dalića. Peti (Mislav Oršić) bio je vrlo blizu postavi polusezone, a šesti (Dominik Livaković) niti jednom nije izabran u postavu kola, ali je svojim predstavama u Ligi prvaka i derbijima dokazao klasu.

Broj pojavljivanja u postavi kola:

6 - Livaja (Hajduk), Baturina (Dinamo), Teklić (Varaždin)

4 - Petković (Dinamo), Erceg (Istra 1961), Kleinheisler (Osijek), Nejašmić (Osijek), J. Šutalo (Dinamo)

3 - Beljo (Osijek), Oršić (Dinamo), Awaziem (Hajduk), Ristovski (Dinamo), Grgić (Osijek/Rijeka), Milićević (Lokomotiva), Bočkaj (Dinamo), Ivušić (Osijek)

POSTAVA PRVOG DIJELA SEZONE (3-4-3):

POTEZ PRVOG DIJELA SEZONE - Škarice Emira Sahitija

U najužoj konkurenciji još su bili golovi Indrita Tucija Hajduku, Stipe Biuka i Ante Crnca Rijeci, pogodak Diona Drene Belje u Osijeku za pobjedu protiv Gorice, pa čak i slalom Mahira Emrelija protiv Rijeke, no kada netko zabije škarice, onda se taj gol, jednostavno, ne smije izostaviti iz ovakvog izbora.

U dvoboju Hajduka i Varaždina na Poljudu, u sklopu 10. kola prvenstva (2:1 za Hajduk) Marko Livaja primio je loptu na nekakvih 25 metara od gola, krenuo je u prodor po desnoj strani, namjestio se za centaršut i ubacio, a loptu je spektakularnim škaricama u mrežu zakucao Emir Sahiti. Potez koji će ući u konkurenciju za gol sezone, napisali smo tada, a sada se to i potvrdilo.




Tagovi

Germanijak postava kola

Ostale Vijesti