Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Rene Poms radi čuda u Austriji! Izbacio tri prvoligaša i ušao u polufinale Kupa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 09:17

Bivši trener Osijeka kojem je u durgoligašu Leobenu pomoćnik Dino Škvorc plasirao se među četiri najbolja u Kupu

Nakon što je Rene Poms napustio Osijek, malo je napunio akumulatore pa prošlo ljeto sjeo na klupu austrijskog drugoligaša Leobena!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bio je to povratak korijenima jer je Leoben njegov matični klub u kojem je proveo dio igračke karijere, a ambiciozni projekt nove vlasničke strukture kojem je cilj da Leoben kao stabilan prvoligaš proslavi 100. rođendan kluba, zahtijevao je iskusne stručnjake.

Rene Poms angažirao se oko sportske politike kluba da bi koncem kolovoza spustio se na klupu gdje je zamijenio dotadašnjeg trenera i bivšeg njemačkog reprezentativca Carstena Janckera kojem su presudila dva uzastopna poraza.

I onda je krenula Pomsova revolucija… Doduše, upisao je tri početna poraza, ali od tada je u 13 službenih utakmica Leoben odigrao tri remija i ubilježio deset pobjeda! Najzvučnija su tri trijumfa u natjecanju Kupa u kojem je Leoben izbacio tri prvoligaša.

Prvo su pred domaćom publikom izbacili WSG Tirol (3-1). U lutriji penala bili su bolji od Wolfsbergera da bi prije nekoliko dana s 2-1 izbacili Altach i plasirali se među četiri najbolja!

Ždrijeb je u nedjelju, u igri su Sturm, Salzburg i Rapid a eventualnim plasmanom u finale Poms bi ponovio najveći uspjeh u povijesti kluba. Naime, Leoben je 1995. igrao finale Kupa u kojem je poražen od bečkog Rapida!

Zanimljivo, Poms je za prvog asistenta odabrao Dinu Škvorca, bivšeg mladog reprezentativca Hrvatske koji je u jednom trenutku karijere bio član Dinama. Škvorc je počeo u Varteksu, igrao je za Lokomotivu i belgijski Mechelen. Karijera ga je vodila u Izrael, Cipar, Rumunjsku, Moldaviju, Mađarsku, Sloveniju i Armeniju. Trenerski gen prepoznat je u Austriji gdje je bio pomoćnik Janckeru da bi potom nastavio svoj put kao asistent Rene Pomsa! I s kojim ovih dana piše povijest tog austrijskog kluba…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Rene PomsLeobenDino ŠkvorcAustrijska BundesligaNK Osijek

Ostale Vijesti