Denis Kapetanovic/PIXSELL
Denis Kapetanovic/PIXSELL

Rendulićev nasljednik debitirao s pobjedom u Hercegovačkom derbiju, bivši dinamovac upisao asistenciju

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.11.23. | 20:14

Zrinjski je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto, dok je Široki na šestom

Mostarski Zrinjski pobijedio je Široki Brijeg rezultatom 3-1 u 73. Hercegovačkom derbiju. Bila je to zapravo zaostala utakmica šestog kola Premijer lige BiH, a na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru ove je srijede debitirao i Mario Ivanković na klupi Plemića kao nasljednik Krunoslava Rendulića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Plemići su od prve minute krenuli agresivno na gol protivnika, a nakon nekoliko neiskorištenih šansi i jednog poništenog gola (Ivančićev u 4. minuti zbog zaleđa), u 10. minuti mreža se napokon zatresla i sudac nije imao zamjerke. Glavom je mrežu pogodio Josip Ćorluka na asistenciju nekadašnjeg dinamovca Marija Ćužea. Samo tri minute kasnije Mostarci su postigli novi pogodak. Ivančić je ubacio, a za 2-0 pogodio je kapetan Nemanja Bilbija.

U 24. minuti je i Široki uzvratio. Kapetan Marijan Ćavar je sa 16 metara pogodio za 2-1 na asitenciju Filipa Matića. No, tu nije bio kraj. Do kraja prvog poluvremena, Mostarci su zabili i svoj treći pogodak. Stigao je on zapravo, nakon prvotne propale šanse Ćužea. Sjajan solo prodor, a potom i atak na gol gostiju obranio mu je Tomić, no lopta se odbila do Bilbije koji kako to biva - rijetko griješi pa je i ovoga puta loptu 'ušuškao' po hladnoći u mrežu za konačnih 3-1.

Niti izmjene nisu u nastavku pomogle Marijanu Budimiru da dođu barem do boda i skoče na bolju poziciju pa se tako probaju vratiti u borbu za naslov. Zrinjski u 15. kolu sljedećega vikenda ide u goste GOŠK-u u Gabeli, a nakon toga 30. studenoga u Nizozemskoj igra susret 5. kola Konferencijske lige protiv AZ Alkmaara. S druge strane, Široki Brijeg će za vikend na stadionu Mokri Dolac u Posušju ugostiti mostarski Velež. 

Aktualni prvak je ovom pobjedom skočio na drugo mjesto premijerligaške ljestvice i smanjio zaostatak za vodećim Borcem na četiri boda. Širokobriježanima je ovo bio peti ovosezonski poraz te s 20 bodova zauzimaju šesto mjesto s utakmicom manje. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

ZrinjskiMostarŠiroki Brijeg

Ostale Vijesti