Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Važno je prezivati se Šutalo: Atalanta želi Vatrenog! Već su poduzeli neke korake, poznato i koliko vrijedi posao

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.11.23. | 17:47

U Ajaxu ga kunu, a drugi ga mole da im donedavni dinamovac dođe...

Josip Šutalo Božićna je (ili ako želite - novogodišnja) želja Atalante. Talijanski gigant ne može dugo bez Šutala, ovoga puta Josipa, a ne Boška pa su krenuli već u dogovore s Ajaxom, kaže La Gazzetta dello Sport.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvat je prošlog ljeta iz zagrebačkog Dinama prešao u amsterdamsku momčad i često je tema ondašnjih razgovora. Prvotno jer mu je trener odlučio u pomanjkanju senatora dati kapetansku traku u debiju, zatim su ga hvalili, na kraju proklinjali dok je nizozemski gigant tonuo nisko, a Šutalo je za sve to vrijeme uredno radio i podnosio svo drvlje i kamenje na svojim leđima. Osim toga, tnakon svega što nam je pokazao u reprezentativnom dresu u zadnje dvije utakmice, sigurnost, smirenost, možemo mu samo čestitati. No kako stvari stoje, mogao bi se donedavni dinamovac uskoro maknuti iz toksičnog okruženja.

Sada, kada su već opasno otvorene teme zimskog prijelaznog roka, čini se - hrvatski bi stoper sreću mogao potražiti u Italiji. Naime, Atalanta se nada iskoristiti ovu situaciju i cilja na posao vrijedan između petnaest i dvadeset milijuna eura, a novac je za njega navodno spreman već od kolovoza, piše Gazzetta. Podsjetimo, Ajax je ranije kupio Šutala iz Dinama za iznos od, govorilo se, najmanje 20,5 milijuna eura. Defanzivac je ove sezone nastupio dvanaest puta za amsterdamsku momčad, a čak mu je dopušteno da kao kapetan počne utakmicu na gostovanju kod Fortune Sittard.

Jasno, treba sve uzeti s rezervom, osobito kada se prisjetimo kako su prije koji dan talijanski kolege bacili 'patku' oko transfera Martina Baturine. Dinamovci su im, čini se, vruća tema za punjenje redaka, a hoće li se njihova tipkanja ispostaviti točnim ili lažnim, saznat ćemo kroz koji mjesec. (g)



Tagovi

Josip ŠutaloBoško ŠutaloAtalanta

Ostale Vijesti