REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

Španjolci u strahu od Vatrenih: "Hrvati možda jesu stariji, ali to je reprezentacija koju treba izbjeći"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.11.23. | 19:02

Iako ove kvalifikacije nisu tekle baš kako smo očekivali, na kraju je odrađen glavni cilj, a to je plasman na završni turnir, a europski velikani i dalje nas respektiraju

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je svoje sedmo europsko prvenstvo od proglašenja neovisnosti, a do sada su Vatreni propustili samo jedan Euro, onaj 2000. u Belgiji i Nizozemskoj. Bit će to ujedno 13. hrvatski nastup na svjetskim i europskim prvenstvima od 15 mogućih. Uz EP 2000. propustili smo još jedino SP 2010. u Južnoj Africi. I dok su hrvatski nogometaši na svjetskim prvenstvima osvojili tri odličja - srebro 2018. u Rusiji, te bronce 1998. u Francuskoj i 2022. u Katru, na europskim prvenstvima nikada nismo prošli dalje od četvrtfinala.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vatreni su do sada najdalje dogurali na EP-u 1996. u Engleskoj i EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj izborivši plasman u četvrtfinale. U Francuskoj 2016. i na posljednjem EP-u 2020. smo ispali u osmini finala, a 2004. i 2012. smo zapeli u skupini. Zanimljivo, u Francuskoj 2016. smo u osmini finala ispali od kasnijeg europskog prvaka Portugala, u Ukrajini i Poljskoj 2012. smo u skupini ostali iza kasnijeg prvaka Španjolske i doprvaka Italije, a od kasnijeg eurpskog prvaka smo ispali i 1996. izgubivši u četvrtfinalu od Njemačke.

Iako ove kvalifikacije nisu tekle baš kako smo očekivali, na kraju je odrađen glavni cilj, a to je plasman na završni turnir. Iako je i izbornik Dalić naglasio da sigurno ima mjesta za poboljšanje naše igre, Hrvatska i kada možda nije na svome najboljem nivou tjera strah u kosti protivnicima. Tako bi, konkretno, Španjolci bili sretni da nas izbjegnu na kontinentalnoj smotri.

"Španjolska je jedan od favorita, posebno zato što je prava momčad bez zvijezda i iskakanja, ali do finala u Berlinu dug je i težak put. Francuska, Engleska i Portugal također spadaju u najuži krug.", piše Marca i dodaje:

"Naravno, tu su i reprezentacije koje su mine, one koje mogu razbiti sve prognoze. To je ponajprije Hrvatska. Ona je uvijek tu usprkos tome što je sve starija i što se jedva u zadnjem kolu plasirala na Euro. Hrvatska je svrstana u treću jakosnu skupinu, čime je izbjegnuto nekoliko potencijalnih skupina smrti s njom, ali to je svakako reprezentacija koju treba izbjeći iz treće jakosne skupine."(g)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MarcaHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti