Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Dalić o mogućem odlasku: "Puno sam istrpio, nakon Eura je možda vrijeme za mlađe"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 22.11.23. | 19:46

Sedam godina izbornik Dalić predvodi ovu reprezentaciju

"Ostao sam u Hrvatskoj zbog ovog Eura", poručio je Zlatko Dalić nakon plasmana na sedmu kontinentalnu smotru hrvatske reprezentacije, a ukupno četvrto veliko natjecanje na koje nas upravo on vodi kao izbornik. Dan kasnije, nakon što su se dojmovi slegnuli, u Dnevniku Nove TV govorio je i o mogućem napuštanju reprezentacije, a otrkio je i kada bi to moglo biti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Progovorio je o tome što očekuje od razdoblja do Eura.

"Želim da ovih sedam mjeseci provedemo u dobrom radu i pripremi te da u Njemačkoj budemo onakvi kakvi trebamo biti. Da ponovno napravimo ponosnim naš narod. Mnogo toga sam odbio zbog Eura, bio sam u velikom pritisku i grču, ali drugo me ništa ne zanima. Moja uloga izbornika nema cijenu, a što je sigurno jest da ću Hrvatsku voditi u Njemačkoj i da ćemo tamo napraviti sve da napravimo rezultat dostojan Hrvatske, a što će biti kasnije, možda je vrijeme za neke mlađe, s novom energijom i elanom. Istrpio sam mnogo toga, pogotovo nakon Walesa i Turske, ali sam postao još jači. Ono što je meni jako važno je da me igrači slijede. U Njemačkoj će biti sedam godina. Ponos, čast, veselje i sreća. Hvala Bogu na toj šansi i mislim da je to sjajno", rekao je Dalić.

Otvoreno je rekao, slično kao jučer na presici, kako je u početku očekivao da ćemo kvalifikacije ipak nešto lakše proći, ali da je primarni cilj ostvaren i zbog toga je sretan.

"Nemam puno sebi ili kome zamjeriti. Momčad uvijek ima problema koje rješavamo putem, ali igrači nisu pokleknuli nakon listopada te su stali iza mene, a rekao sam da nakon toga imam samo još veći motiv i nikad nisam bio jači ni spremniji. Moramo biti kvalitetniji i bolji, ako nam se vrate Perišić i Kovačić bit ćemo bolji u kadru, ali moramo biti agresivniji, odlučniji, hrabriji, ne možemo samo čekati Luku i Brozovića da riješe. Mlađi igrači moraju preuzeti odgovornost, biti agresivniji. Što smo sada pokazali, nije dovoljno za napraviti rezultat na Euru. Sjetite se Vatrenih 2018. koji su igrali 10 godina skupa do rezultata", rekao je Dalić pa, jasno, rekao koju lijepu riječ i o igraču kojega jednostavno svi vole, o dobrom duhu, marljivom borcu, Anto Budimiru, čiji nas je gol plasirao na Euro.

"Nije ga bilo nakon SP-a, a on je šutio i radio. On je primjer kako se treba ponašati, čekati svoju šansu i dokazati se na terenu. Nije potrebna vojska novinara i menadžera nego samo teren i rad. On je to napravio, pokazao se i bio veliko pojačanje, pravi profesionalac", jasan je Dalić. 

O rotacijama u obrani rekao je:

"Gvardiol je bio tu u Latviji, sad smo trebali više centaršuta i proboja. Nisam bio sretan s vraćanjem igre prema natrag s boka, trebaju mi hrabriji igrači koji će uputiti 15 centaršuta po utakmici. Sosa je dobro odigrao, ali mora biti još bolji. Žao mi je za Melnjaka, imamo tu i Barišića. U kontaktu sam s Ivanom Perišićem, dobro se oporavlja, ne mogu zamisliti reprezentaciju bez njega. Čekamo ga, vjerujemo u njega i vjerujem da ćemo biti kvalitetniji nego što smo bili", kaže Dalić.

Gostovao je i na RTL-u gdje je poručio:

"Ja kritike nisam doživio niti osjetio jer ne pratim društvene mreže ni portale kad netko galami. A galame frustrirani ljudi kojima je krivo da je Hrvatska nešto napravila i svoju frustraciju pokušaju iskaliti na meni svojim bijesom. Ja to nisam pratio. Gdje god sam se pojavio i gdje god sam bio, samo sam doživio podršku. Nikada nisam imao više motiva nego sada, nikad nisam bio jači nego sada. To se prelilo na našu reprezentaciju. Ono što je jako bitno - nakon ta dva kiksa u listopadu reprezentacija je slijedila mene. Zna se dogoditi da u tim situacijama igrači okrenu leđa treneru ili izborniku, ali to se nama nije dogodilo", kazao je i dodao lijepe riječi o Budimiru i Brozoviću:

"Ono što me veseli i ono što ja želim je da igrač kad nije u reprezentaciji bude skroman, da šuti i radi svoj posao te da se nametne kroz golove i utakmice, a ne po novinama. Tko god galami po novinama, toga više nema u reprezentaciji niti će ga biti. To oni jako dobro znaju. Samo pozitiva. Ante je bio pozitivan, zavrijedio je ovu šansu i dobio ju je. Ima i Broz pravo na svoj jedan loš dan, loš tjedan. To je bilo u listopadu. Šest godina vuče, igra, trči. Svaku utakmicu najviše kilometara istrči i da sve od sebe. Možda je sad njegov intenzitet pao odlaskom u Saudijsku Arabiju, ali on nikad ne zakaže u reprezentaciji", objasnio je izbornik za RTL.




Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti