Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Majer za Germanijak: "Nema reprezentacije koja bi htjela s nama u skupinu, i to nešto govori o ovoj Hrvatskoj"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 22.11.23. | 17:00

Veznjak Wolfsburga bio je jedan od najistkanutijih pojidanaca u posljednjoj akciji Vatrenih s kojim su osigurali plaman na EURO 2024. u Njemačkoj.

Javio se jutro poslije. Zapravo, već je prošle podne kada je Lovro Majer uhvatio mobitel… Zaključujemo kako je slavlje zbog plasmana u Njemačku bilo na razini.

“Više je to neki umor, ali onaj pozitivan. Budiš se s omijehom na licu svjestan da smo napravili posao i razveselili naciju. Brzo smo se razišli jer smo imali letove u svoje klubove. Već za vikend nastavljamo”, priča nam jedan od junaka posljednje akcije reprezentacije. U Latviji je bio igrač utakmice, protiv Armenije dao je svoj obol. U svakom slučaju, oni koji su se pribojavali izostanka Matea Kovačića nisu bili u pravu. Lovro Majer pokazao je da se na njega itekako može računati…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Ma dobro, nema smisla pričati o pojedincima. Ovo je momčadski sport i svi mi nosimo svoje zasluge za rezultat koji je fantastičan. Nekada povučem ja, nekada netko drugi ali bitno da je uspjeh tu”, skromno će Lovro Majer koji već neko vrijeme figurira kao prva zamjena za trojac iz veznog reda.

Stalno je tu negdje. Ili završi na krilu, ili čeka svoju priliku u centrali. No, kada je dobije - ne razočara. A nije niti Hrvatska razočarala. Nije nam se dogodio sindrom velikih reprezentacija da poslije pravih rezultata na velikim turnirima neko vrijeme nestanemo s mape.

“Nemamo taj privilegij da imamo vrijeme za smjenu generacija ili neki odmor. Niti ga ne želimo. Znamo koliko nogomet znači za sve u Hrvatskoj, koliko je reprezentacija bitna za sliku o nama u svijetu. Moramo se svaki put iznova potvrđivati i drago mi je što to činimo na ovakav način”.

A moglo je i bez stresa da se u listopadu odradio posao kakav smo očekivali…

“Slažem se, ali ovako je slađe”, nasmijao se Majer pa nastavio:

“Imamo i mi pravo na loš dan a valjda se nešto pita i protivnika. Pa ti ne krene kako želiš, dogodi se greška i već si u problemu”.


Jel bilo panike nakon što se izgubila opcija da Hrvatska sama odlučuje o svojoj sudbini?

“Panike? Ne. Bilo je možda neke male nelagode, ali isključivo jer nismo imali sve u svojim rukama već smo ovisili o Walesu. Nisam imao grč. Bilo je mirno. Imamo dovoljno iskustva, znamo igrati takve utakmice i na koncu se pokazalo da smo to uspješno rješili. Uostalom, bilo je za očekivati da Wales neće dobiti četiri u nizu a tako je i bilo. Vratili su nam se neki igrači za ovu akciju, postali smo kompletniji i silno motivirani da završimo posao na najbolji mogući način. Iako, tek smo na pola puta”.

Da. Prvo poluvrijeme je arhivirano, sada je pauza od sedam mjeseci pa slijedi ono drugo…

“Veselimo se svi skupa toj Njemačkoj. Pa igrat ćemo praktički na domaćem terenu. Negdje sam pročitao podataka da je u Njemačkoj ima oko 400 tisuća naših iseljenika. Sve će biti kao kad se igra u Zagrebu, Splitu, Osijek, Rijeci… Na nama je da budemo pravi i da ne razočaramo sve te navijače. Evo, baš sam gledao mobitel, svaka druga poruka je ona s upitom o kartama za EURO. A još je sedam mjeseci do turnira. I to nešto govori ”.

Atmosfera u Maksimiru bila je prava, koliko je to mogla biti.

“Bila je najbolja moguća. Nedostaje taj huk s istoka da te digne, ali sve ostale tribine dale su sve od sebe. Ma i ova utakmica je pokazala koliko nam nedostaje pravi stadion. Nadam se da će što prije krenuti u tom smjeru jer to nije više luksuz nego potreba. Rezultati reprezentacije to zaslužuju”, jasan je Lovro Majer koji već u subotu dočekuje RB Leipzig.

“Nisam umoran. Odradit ću regeneraciju pa se staviti treneru na raspolaganje. Bitna je utakmica jer je Leipzig u gornjem domu a nama trebaju bodovi da se približimo mjestima koje vode u borbu za Europu. No, svaka je takva u Bundesligi”.

Majer nam priča da se snašao u Vučjem gradu.

“Sve je iznad očekivanja. U Francuskoj je bilo lijepo, ali Wolfsburg i Bundesliga je ipak razina više. Radim i uživam u tome. Zaista sam sretan”.

Često se čujemo i privatno. Uvijek je Dinamo neizbježna tema…

“Pa ne mogu protiv sebe. Dinamo je moj klub, moja ljubav i čista emocija. Vidim da se muče, da sezona nije takva kakvom smo je svi zamišljali ali još uvijek ima vremena i prostora da sve sjedne na svoje mjesto. Redovito gledam Dinamo, njihov sam najveći navijač”.

Još malo o reprezentaciji. Ždrijeb skupina za EURO je sljedećeg četvrtka u Hamburgu.

“A čekamo ga s nestrpljenjem. Svako ima svojih želja ali ne treba razbijati glavu. Bit će što bude. Možemo se nositi sa svima a dojma sam da nema reprezentacije koja nas ne želi izbjeći. I to dovoljno govori o reputaciji i snazi reprezentacije Hrvatske koju su gradili naši prethodnici te obavezi da i mi koji smo sada tu nastavimo istim putem”, zaključio je Lovro Majer.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lovro MajerHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024Euro 2024

Ostale Vijesti