Eduard Vinatoru / Pixsell
Eduard Vinatoru / Pixsell

Pršir za Germanijak: "Ovi dečki imaju veliki karakter, kasno smo se upalili. Šansa? Znam da Krizma ima taj centaršut..."

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.06.23. | 12:00

Veznjak Gorice podijelio je dojmove nakon remija protiv Rumunjske.

Mladi Vatreni nisu uspjeli proći grupu na U21 Euru, a nažalost nismo uspjeli posttići niti pogodak. No, ako ništa drugo, osvojenim bodom u trećem kolu protiv Rumunjske, mladi hrvatski reprezentativci osvojili su treće mjesto u skupini, a dojam je popravila i vrlo dobra igra protiv domaćina. Izabranici Dragana Skočića nizali su šanse, posebno u drugom poluvremenu, ali lopta nije htjela u gol. Najčešće, zaslugama fantastičnog vratara Stefana Tarnovanua, koji je obranio čak sedam udaraca koji su išli unutar okvira gola.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon utakmice, svoje je viđenje utakmice, ali i prvenstva samo za Germanijak podijelio Jurica Pršir, veznjak Gorice.

Kraj prvenstva završen je remijem bez golova, ali dojma smo da je Hrvatska zaslužila više...

Definitivno smo pokazali kvalitetu i da smo zasluženo na Euru. Bili smo bolji, nije nas nagradilo. Kontrolirali smo utakmicu 70 minuta, imali 5-6 šansi, ali samo smo bod osvojili.”

Odlučno si ušao u utakmicu, pokušaj u 47. minuti, a potom i kasnije nakon ubacivanja Krizmanića. Dugo ćeš razmišljati o toj šansi?

Znam da Krizma ima taj centaršut iz zadnje linije i odmah sam krenuo u prostor, kako se ono kaže 'teže je bilo promašiti nego zabiti', ali kad ne ide – ne ide.”

Pričamo o Hrvatskoj koja odlazi s Eura s jednim bodom, ali dojam se drastično poboljšao nakon zadnje utakmice. Imaš li osjećaj da ste zaslužili više od boda?

Slažem se, zaslužili smo puno više. Ova reprezentacija ima velik karakter i kvaliteta je da bi samo s bodom otišli kući. Kao da smo se kasno upalili, ali to je Euro. Jedna loša utakmica i ispadaš.

Pauzu nisi imao, ljeto je prošlo tako da si trenirao. Jesi li umoran, jesi li spreman za prvenstvo?

Pa jesam malo umoran, ali mlad sam i sad ću odmoriti par dana i idem dalje, prvenstvo počinje za manje od mjesec dana”, zaključio je Pršir.



Tagovi

Jurica PrširEuro U21Europsko prvenstvo u nogometu U21Hrvatska U21U21 Euro 2023

Ostale Vijesti