Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

Skočić nakon remija: ”Ispali smo i ne može biti pozitivna ocjena, izostanke koje smo imali teško bi i veće reprezentacije podnijele”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.06.23. | 23:30

Izbornik je podijelio s čime je sve bio zadovoljan, a čime nije.

Hrvatska U21 nogometna reprezentacija s U21 Europskog prvenstva ispala je još nakon drugog kola odigranog u subotu, dok je danas naša momčad igrala tek za prestiž i treće mjesto u skupini B. Na koncu, remi bez golova osigurao nam je da natjecanje u skupini završimo iznad Rumunja zbog bolje gol razlike, ali generalan dojam ipak ne može biti zadovoljavajući, neovisno o tome što smo večeras bili daleko bolji protivnik na terenu.

Nakon utakmice, svoj je komentar viđenog dao Dragan Skočić, izbornik reprezentacije.

Zadovoljan sam trudom igrača, nisam zadovoljan situacija gdje smo olako gubili lopte na 30-35 metara od gola i tome smo prouzročili nesigurnost. Zadovoljan sam s velikim dijelom utakmice gdje smo napadali na postavljenu obranu. Očigledno smo se nekom zamjerili i promašili previše prigoda za gol.”

Hrvatska je najmlađa na prvenstvu i ovo iskustvo će joj koristiti.

Trebamo izvući dobre stvari, imali smo sad u prvoj postavi 6-7 igrača koji su po 2-3 godine mlađi i to je veliki zalog za budućnost.”

Bila je ovo najbolja utakmica Hrvatske na Euru. Novinar Germanijaka upisao je Skočića bi li rezultat bio bolji, da smo ovako igrali ostale utakmice?

Teško je reći, svaka utakmica je priča za sebe. Svaka utakmica donosi nešto novo, mogu reći da smo odigrali dobro. Kontinuirano smo radili u svakoj utakmici iste greške kada bi na sredini izgubili lopte i one su nas koštale, stvarale su nam velike probleme. Kad napadamo, ne osiguramo obranu i to nas je koštalo na ovom prvenstvu.”

Izostao je samo pogodak. Ova utakmica je podigla dojam nastupa naše reprezentacije.

Neću davat ocjenu, ispali smo i to ne može biti pozitivna ocjena. Imali smo dobrih stvari i na utakmici sa Španjolskom. I ja sam novi ovdje i momčad je bila sve bolja i bolja, nedostajalo nam je da svi zajedno provedemo više vremena”, rekao je Skočić, a potom dodao završnu misao:

Bile su iznimne okolnosti na ovom prvenstvu. Imali smo puno izostanaka i to bi i veće reprezentacije od nas teško podnijele. Ne mogu biti zadovoljan kad nismo prošli. Zadovoljan sam kako je mlada momčad rasla u okolnostima koje smo imali.”



Tagovi

Dragan SkočićEuro U21Hrvatska U21Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti