Alex Nicodim/PIXSELL
Alex Nicodim/PIXSELL

OCJENE - Hrvatska: Pandur dostojno zamijenio Kotarskog, Baturina pokazao zube i odgovorio - na terenu!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 27.06.23. | 22:55

Izabranici Dragana Skočića su u posljednjoj utakmici na Euru U21 odigrali 0-0 s Rumunjskom, s tim da su zaslužili puno više...

Evo kako smo mi vidjeli nastup mladih Vatrenih u njihovoj posljednjoj utakmici na Euru U21. Slažete li se našim ocjenama?

Ivor PandurVratar
Sjajna predstava Riječanina koji je u drugom poluvremenu bio i kapetan mladih Vatrenih. Imao je manju nesigurnost u 67. minuti, ali se zato u prvom poluvremenu istaknuo fenomenalnom obranom nakon što je zaprijetio Popescu. Bio je siguran, pravovremen, a kako je vodio svoju posljednju liniju najbolje se može vidjeti po tome što nam je jedva dao izjavu poslije utakmice. Izvrsna partija.
Ocjena
7
Niko Kristian SigurObrana
Puno je zujao, svugdje ga je bilo. U 22. minuti je imao dobru priliku pronaći nekog od trojice napadača u sredini nakon što ga je izvrsno poslužio Frigan, ali odlučio se za nešto što nije ni udarac ni ubačaj. Točno 11 minuta kasnije je opravdano požutio zbog udarca laktom u glavu, a onda je ‘visio’ u 45. minuti kad je pomalo neoprezno srušio dotad najboljeg igrača na terenu Popescua. Dobra obrambena intervencija u 61. minuti. Uglavnom, korektna partija, njegova najbolja na ovom Euru.
Ocjena
6
Bartol FranjićObrana
Igrao do 46. minute. Kako je Ivica Kostelić ne tako davno prolazio kroz vende na slalom livadi, tako je u dva navrata Bartol Franjić nizao nekolicinu igrača u žutim dresovima kad bi se sam odlučio iznijeti loptu na polovicu Rumunja. Sjajno je to radio u prvih pola sata utakmice. Ali, onda je pao… Prvo je zaradio žuti karton, potom je imao jedno krivo postavljanje te ga je izbornik odlučio ‘poštediti’.
Ocjena
6
Mauro PerkovićObrana
Najbolji hrvatski branič na ovom Euru U21. Prvo je u 19. minuti sjajno neutralizirao potencijalno veliku priliku Rumunja, da bi onda u nastavku također nastavio igrati jako dobar nogomet. Pokazao je i dokazao ono što se zna - on je stoper. I ne smije ga se gubiti na lijevom beku. On se doma može vratiti uzdignute glave.
Ocjena
6.5
Krešimir KrizmanićObrana
Dobra utakmica. Sjajnu priliku pripremio je za prijatelja Pršira, ali on nije zabio. Da je, danas bi 'gorilo' Turopolje. Pokazao je da je polivalentan branič. Kad se riješi svojih mušica, bit će jako dobar igrač.
Ocjena
6
Veldin HodžaVezni red
Igrao do 46. minute. Pametan žuti karton, ali potom je napravio dvije velike pogreške koje Rumunji, na njegovu sreću, nisu naplatili. Djelovao je malo impresionirano. Ne čudi što ga je Skočić ostavio u svlačionici nakon prvih 45 minuta.
Ocjena
5.5
Marko BulatVezni red
Uz Pandura je bio najbolji igrač na terenu. Svugdje ga je bilo, imao je nekoliko izvrsnih dodavanja. I presijecanja! Šteta što mu je na kraju ponestalo goriva. Dojam je da ga se ne bi trebalo gurati na šesticu, ako malo podigne svoje anaerobne kapacitete, mogao bi biti osmica iz udžbenika. Ako se ove sezone nametne za početnu postavu u Dinamu, za godinu ili dvije bi mogao ostvariti veliki transfer. Sjajna partija, pokazao je kvalitetu. Još da je Frigan zabio nakon onog njegovog sjajnog dodavanja...
Ocjena
7
Matija FriganNapad
Što je Franjić napravio u devetoj, to je Frigan ponovio u 10. minuti, ali umjesto udarca desnom, njemu, doduše, slabijom nogom, on se odlučio proigrati Belju, što nije bila dobra odluka. Imao je dva 'mrtvaca', umalo i pogodak prvenstva, ali jednostavno ga nije išlo. Iako, razlika izmađu onoga što on pokazuje u vrhu napada i Beljo je nebo i zemlja...
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Trudio se, iako mu je trebalo malo da se 'zalaufa'. Posebno pamtimo kako je istrčao sprint u obranu krajem prvog poluvremena kad je nastala rupa na desnoj strani. On je u nezavidnoj poziciji, od njega se uvijek traži nešto više. Imao je jedan dobar udarac i jedno dobro podvaljivanje za Frigana. I žuti karton je bio pametan, zaustavio je kontranapad i žrtvovao se za momčad. Dobro je reagirao na kritiku nakon Španjolske. Bravo, tako se to radi. Glavu gore.
Ocjena
6.5
Gabriel VidovićNapad
Prvo je sjajnim potezom započeo kontranapad u kojem je Hrvatska mogla/trebala doći do vodstva, da bi ga onda u tom istom napadu iz 38. minute njegov pokušaj u konačnici zaustavila greda. Odigrao je jako dobru utakmicu, a svoje je mjesto onda prepustio Šegi. Bravo za njega.
Ocjena
6.5
Dion Drena BeljoNapad
Ne pamtimo jedan njegov dobar potez na ovom Euru. Iako je neupitno sjajan igrač, među mladim Vatrenima je u Rumunjskoj djelovao kao strano tijelo. A kad smo kod tijela, valja reći i kako mu je govor tijela na terenu bio loš. S peticom može biti zadovoljan...
Ocjena
5
Niko GalešićObrana
Igrao od 46. minute umjesto Franjića. Korektna partija. Jedno dobro iskakanje, jedno dobro čišćenje. Bio je nezamijetan, a to je za stopera, baš kao i suca, uvijek dobro.
Ocjena
6
Jurica PrširVezni red
Igrao od 46. minute umjesto Hodže. Dobra utakmica. Da je igrao više, vjerojatno bi i ocjena bila veća. Hrvatska je s njim bila puno bolja nego s Hodžom. Zamjeramo mu što ga ponekad lopta 'povuče' prema naprijed zbog čega u fazi obrane nastane rupa, ali svakako je bio dobar.
Ocjena
6
Michele ŠegoNapad
Igrao od 67. minute umjesto Vidovića. Pola ocjene manje zbog promašenog zicera na kraju. Ostalo korektno. I da, da ne zaboravimo, opet je pokazao da je on krilo, a ne bek.
Ocjena
5.5
Toni FrukVezni red
Igrao od 67. minute umjesto Belje. Unio je živost, iako nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji. Šteta zbog one jedne dobre prilike. Imamo osjećaj da je mogao dobiti više minuta na ovom Euru za mlade...
Ocjena
6
Ante PalaversaVezni red
Ušao u igru u 79. minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Dragan SkočićTrener
Zna on da će sada uslijediti mnoštvo kritika na njegov račun, ali čovjek stvarno nema sreće. Hrvatska je na ovoj utakmici imala barem tri 'mrtvaca'. Trener nije tu da ih zabije, on je tu da momčad pripremi kako da do njih dođu. Dakle, on je svoje napravio. Ali, na njeovu žalost, sudi ga se po rezultatu. On je ovaj put bio skromnih 0-0 pa tako više od prolazne ocjene mu ne možemo dati. Ali, ne smijemo zaboraviti, sjajno je pripremio utakmicu. Da neki naši igrači nisu individualno griješili, Rumunji nam ne bi stvorili šansu. A to bi trebala biti zasluga trenera, zar ne?
Ocjena
6



Tagovi

Hrvatska U21Euro U21U21 Euro 2023

Ostale Vijesti