Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Poznat raspored nove sezone HMNL: Repriza finala u prvom kolu, Futsal Dinamo u drugom dočekuje Torcidu

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.07.23. | 17:03

Prvo kolo HMNL odigrat će se 22. i 23. rujna.

Za razliku od posljednjih tjedana, protekli dani nisu bili toliko aktivni s novim transfer-bombama u svijetu domaćeg futsala, kao glavna vijest nameće se povratak Josipa Sesara u redove Vrgorca (ne, nismo fulali sport). Sesar je reprezentativac Bosne i Hercegovine s internacionalnim iskustvom (Njemačka), a dres Vrgorca nosio je već u sezoni 2019./20. Osijek je, pak, potvrdio ostanak šestorice stožernih igrača (Pandurević, Šalaj, Gelo, Popović, Jamičić, Damjanović, Rončević i Šerić), a u Grad na Dravi stigao je i mladi desni bek Jakov Jurišić iz MNK Vinkovaca.

Veća vijest je raspored utakmica za novu sezonu HMNL koja počinje 22. rujna.

Već u prvom kolu gledat ćemo reprizu finala prvenstva između Futsal Dinama i Olmissuma. Podsjetimo, Futsal Dinamo je u svibnju svladao Olmissum s 3-1 u finalnoj seriji, a posljednje dvije utakmice finala odigrane su u krcatom KC Dražen Petrović. Saznajemo kako Dinamo razmišlja o domaćinstvu utakmice u KC Dražen Petrović čime bi se evocirala sjećanja na finalne dvoboje odigrane četiri mjeseca ranije.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Zanimljivo, Dinamo i Olmissum sučelit će se i 20-ak dana ranije u polufinalu Superkupa koji se igra u zagrebačkom Domu sportova. Kuglice su tako spojile ova dva kluba koja su se tri puta u nizu susrela i u četvrtfinalu Kupa, a u tri od posljednje četiri sezone igrali su i u doigravanju prvenstva. U drugom polufinalu Superkupa, koji se igra 9. i 10. rujna u Domu sportova II, sučelit će se finalisti Kupa Istra i drugoligaš Šibenik 1983.

Što se tiče prvog kola prvenstva, osim derbija između prvaka i viceprvaka, Vrgorac će ugostiti povratnika u elitu Uspinjaču Gimku, Osijek dočekuje Novo vrijeme iz Makarske (repriza četvrtfinala prvenstva), a Square - Crnicu (još jedna repriza četvrtfinala). Splitska Torcida na Gripama će dočekati Futsal Pulu.

A Dinamu, nakon derbija protiv Olmissuma, u Zagreb stiže Torcida! Ovaj dvoboj izazvao je puno bure posljednji puta, predsjednik Torcide Marko Grubić 'Kula' provocirao je Dinamove navijače, a incident je izbjegnut zahvaljujući trezvenoj reakciji Dinamove zaštitarske službe i igrača obje momčadi. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Torcida biti dočekana na svojem drugom gostovanju u Zagrebu...

Nakon dva kola (22./23. rujna i 29./30. rujna), slijedi reprezentativna pauza, nakon koje slijedi treće i četvrto kolo, dok će se prije petog kola, od 24. do 29. listopada, odigrati Glavna runda Lige prvaka u Zagrebu i Omišu. Saznajemo da će Dinamo odgoditi utakmicu četvrtog kola, na domaćem parketu protiv Osijeka, a isto bi trebao učiniti i Olmissum koji dočekuje Novo Vrijeme.

Zanimljivo, Komisija za mali nogomet i nogomet na pijesku pri HNS-u donijela je i jednu promjenu što se tiče formata doigravanja. Četvrtfinale će se i dalje igrati na dvije pobjede, a uz finale, od naredne sezone i polufinale će se igrati na tri pobjede po sistemu, prve dvije utakmice na terenu bolje rangirane momčadi iz prvog dijela sezone, zatim dvije (od čeka jedna sigurna) na terenu slabije rangirane momčadi, a potencijalna majstorica ponovno se igra na terenu bolje rangirane momčadi. Time će prvenstvo Hrvatske dobiti još potencijalno dvije utakmice u svakom od dva polufinala.

Također, trebalo bi doći do promjene formata Lige za popunu HMNL, no službena potvrda te informacije još nije stigla. (nr)

Cijeli raspored:

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalDinamo ZagrebFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumMNK Torcida

Ostale Vijesti