Pixsell
Pixsell

Futsal-ludilo: Matošević u 33. godini završio karijeru, legenda Futsal Dinama prešla u Dobovec, Kuraja se vratio u matični klub, Olmissum ga zamijenio Fincem!

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 04.07.23. | 17:29

Ovakav prijelazni rok domaći futsal dugo nije imao...

Napisati kako je futsalski prijelazni rok postao čak i zanimljiviji od nogometnog polagano postaje prava floskula. Ne prođe dan, a da nas domaći i strani klubovi ne obavijeste o nekakvom bombastičnom transferu ili razlazu s nositeljem igre. Što se dosada događalo na domaćoj futsal-tržnici možete pronaći u iduća dva linka, a u nastavku donosimo pregled transfera u - posljednjih 48 sati!

Najveća, a pomalo i šokantna vijest je umirovljenje 32-godišnjeg Vedrana Matoševića, jednog od najboljih hrvatskih igrača futsala ikada koji je u karijeri nosio dres čak četiri zagrebačka kluba, Uspinjače, Alumnusa, Nacionala i Futsal Dinama. S Alumnusom je 2014. osvojio naslov prvaka države te je prešao u Italiju u kojoj je igrao za Luparense i PesaroFano. Nakon godine dana na Apeninima vraća se u Zagreb, u redove Nacionala u kojem dolazi do druge nacionalne titule. Već iduće sezone Matošević prelazi u Futsal Dinamo u kojem postaje jedan od nositelja igre i najboljih igrača lige. U dresu aktualnog prvaka zabilježio je 68 nastupa i zabio 48 pogodaka što ga čini osmim najboljim strijelcem u povijesti kluba. Nakon tri godine u Dinamu prešao je u Dobovec s kojim je osvojio tri naslova prvaka i četiri Kupa, zabivši točno 100 pogodaka u više od 120 nastupa. Matošević je bio član reprezentacije Hrvatske od 2009. do 2022. te je za Futsal Vatrene zabio 21 pogodak u 70 nastupa.

"Istina je, moja karijera je gotova. Odluka nije bila laka ali je trenutno realna. Sve je teže i teže uskladiti ritam treninga i utakmica sa svojom poslovnom karijerom koja traje već neko vrijeme. Ne odlazim potpuno od najdražeg i najboljeg sporta. Ostajem trener u svojoj školi futsala Zagi koju smo moj prijatelj i ja započeli prije sedam godina“, objavio je Dobovec prvu Matoševićevu izjavu nakon što je objesio indoorsice o klin.

Nakon ove pomalo i tužne vijesti, jer Matošević i dalje ima kvalitetu za igrati futsal na najvišoj razini, donosimo jednu dobru vijest. Nakon godine dana bez natjecateljskog igranja futsalu se vraća - Davor Kanjuh! Ovaj bivši hrvatski reprezentativac bio je junior GNK Dinama, igrao je aktivno nogomet u Dubravi, a za futsal se odlučio 2014., s 24 godina, u dresu zagrebačkog Nacionala u kojem je osvojio duplu krunu. No, na ljeto 2015. stiže u redove Futsal Dinama. Kanjuh je punih sedam sezona nosio plavi dres, postao je kapetan, najbolji strijelac i asistent te igrač s najviše nastupa u povijesti kluba prije nego što ga je ove sezone u sve tri kategorije preskočio Kristian Čekol. Kanjuh je nakon 167 nastupa i 97 golova, dva osvojena Županijska kluba, i brojnih ključnih pogodaka, prošlog ljeta napustio Futsal Dinamo nakon razilaženja u stavovima o smjeru u kojem bi klub trebao ići s trenerom Đulvbatom i upravom kluba. Razočarane su bile obje strane, pa i treća, ona navijačka, no Kanjuha se moglo vidjeti na utakmicama Futsal Dinama u prošloj šampionskoj sezoni, u kojoj se ovaj odlični defenzivac rasnog udarca oporavljao od ozljede i igrao samo Kutiju šibica i poneki turnir.

Davor Kanjuh (32) će nakon godine odsustva pojačati slovenskog prvaka Dobovec koji se natječe u futsalskoj Ligi prvaka.

Iz Slovenije selimo na jug Hrvatske. Square je prije dva dana objavio rastanak sa svojim nositeljem igre Darijom Marinovićem, zatim je objavio dolazak finskog reprezentativca Lassija Lintulle, a sada se, treći put u svojoj karijeri, u Square vaća - Marko Kuraja! Ovaj reprezentativni desni bek već je odlazio iz Dubrovnika u Katar 2016. (Summ Salal SC) i Italiju 2020. (Mantova i Meta Catanija), a prošlu sezonu proveo je u redovima Olmissuma s kojim je igrao finale prvenstva Hrvatske. No, Kuraja se neće okušati u Ligi prvaka već se vratio u matični klubu kojem će pokušati napraviti dodatni iskorak i donijeti Squareu prvi naslov prvaka u povijesti.

"Drago mi je što se vraćam doma. Vjerujem kako uz podršku navijača u narednoj sezoni možemo ostvariti velike stvari, Vidimo se u Gospinom polju", poručio je u kratkoj izjavi Kuraja.

No, dok je viceprvak Olmissum ostao bez Kuraje, a prije toga i bez Stjepana Perišića i Nikole Pavića, u redove Omišana stiglo je drugo pojačanje. Nakon efikasnog Slovenca Jeremyja Bukoveca za Zeleno-plave potpisao 29-godišnji finski internacionalac Iiro Vanha, po vokaciji desni bek.

"Nakon sedam sezona u finskoj futsal ligi, vrijeme je da prihvatim jedan veliki izazov i prvi put u karijeri dođem igrati u inozemstvu, također želim zahvaliti Akaa futsalu za protekle dvije sezone i sretno u sljedećim!Jako sam uzbuđen zbog ove prilike, nakon dvije ligaške sezone bez zlata, vrijeme je da podignemo klub tamo gdje mu je mjesto. Čekam teške utakmice i lijepu atmosferu pogotovo na domaćim utakmicama. Volio bih da već krene sezona, pa da upoznam grad, klub, trenera i igrače! Vidimo se uskoro.", rekao je Finac.

Napomenimo i da je Torcida objavila ime novog trenera, Mladena Rožića, dosadašnjeg pomoćnog trenera u Olmissumu, što znači da je jedini neaktivni hrvatski prvoligaš ostao aktualni prvak Futsal Dinamo koji 'šuti' po pitanju transfera budući da Plave u ponedjeljak 10. srpnja očekuje Izborna skupština.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsalfutsaleuropsko prvenstvo u futsaluFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebMNK OlmissumOlmissumMNK SquareDobovecDavor KanjuhDario Marinović

Ostale Vijesti