Pixsell
Pixsell

Matija Đulvat: "Iako još ne znamo protivnike, skupina je prolazna"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.07.23. | 15:27

Strateg Futsal Dinama prokomentirao ždrijeb Lige prvaka u futsalu.

Nakon ždrijeba Glavne runde Lige prvaka, hrvatski predstavnici mogu biti djelomično zadovoljni. Viceprvak Olmissum u svojem Ribnjaku ugostit će skupinu Puta A u kojoj se nalaze Sporting, klub koji je u zadnjih sedam godina šest puta igrao finale Lige prvaka, te dva najjača kluba iz trećeg i četvrtog pota - viceprvak Kazahstana Ayat i prvak Ukrajine HIT. No, Olmissum bi i s jednom pobjedom vjerojatno prošao dalje, budući da iz Puta A u Elitnu rundu prolaze tri od četiri momčadi skupine.

S druge strane, Dinamo je nositelj skupine puta B koja se igra u Zagrebu, a iz koje u Elitnu rundu prolaz samo osvajač grupe. Plavi su imali podosta sreće, izbjegli su najbolje rangirane momčadi iz drugog pota poput Kampuksen Dynama iz Finske, Gentoftea iz Danske i Staltise iz Bjelorusije, ali i osvajače skupina u kojoj se nalaze najbolji klubovi Preliminarne runde kao što su Araz Nexchivan iz Azerbajdžana. Lučenec iz Slovačke te Lubawa iz Poljske.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo će u Glavnoj rundi igrati s pobjednikom skupine B u kojoj se nalaze Orebro iz Švedske, Diamant Linz iz Austije, Amigo Nortwhest iz Bugarske (ujedno i domaćin skupine) te Tel Aviv Owols iz Izraela, zatim s pobjednikom grupe C u kojoj se nalaze Eindhoven iz Nizozemske, Titograd iz Crne Gore (domaćin turnira), Georgians iz Gruzije i Europa iz Gibraltara.

Posljednji sudionik grupe bit će najbolja drugoplasirana momčad Preliminarne runde, a to može biti bilo koji od 32 kluba te faze natjecanja.

Trener Futsal Dinama Matija Đulvat za službenu stranicu kluba prokomentirao je ždrijeb Lige prvaka:

"Iz skupine B dobro poznajem švedski Orebro, dobra ekipa puna Brazilaca. Vidjet ćemo u kakvom će rosteru započeti ovu sezonu. U klubu igraju i naši poznanici, braća Novoselac. Austrijanci su neugodni, imaju dosta dobrih igrača koji razumiju futsal. Bugare i Izraelce ne poznajem, ali čini mi se da su Šveđani i Austrijanci glavni favoriti skupine. Eindhoven je, mislim, najozbiljnija momčad skupine C. Gruzijci imaju dobru reprezentaciju, s puno Brazilaca, vidjet ćemo koliko ih ima u klubu. Domaćin Titograd iz Podgorice bi također mogao osvojiti grupu, a za Gibraltarce mislim da su najveći autsajder grupe. O najboljoj drugoplasiranoj momčadi Preliminarne runde razmišljat ćemo nakon završetka iste”, rekao je Đulvat i u kratkom videu poručio:

“Svakako mislim da je skupina za nas prolazna”.

Futsal Dinamo će suparnike u Glavnoj rundi Lige prvaka saznati 27. kolovoza nakon što završe sve utakmice Preliminarne runde. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Matija ĐulvatFutsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsal Liga prvakaFutsalfutsal

Ostale Vijesti