Odličan ždrijeb za Futsal Dinamo, Olmissum dobio 'skupinu smrti'

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.07.23. | 14:07

Olmissum je na današnjem ždrijebu u Nyonu saznao sudionike svoje grupe Lige prvaka Puta A, a Futsal Dinamo saznao potencijalne protivnike u Putu B.

Danas je u Nyonu (14 sati) održa ždrijeb Preliminarne i Glavne runde Lige prvaka, odnosno prve dvije od ukupno četiri faze natjecanja.

Laurent Morel i Susan Forester su svojim izvlačenjem kuglica, možemo reći, donijeli sreću Futsal Dinamu koji će u Glavnoj rundi Puta B (dalje prolaze samo pobjednici skupina) ugostiti tri sudionika Preliminarne runde natjecanja, ali i nesreću Olmissumu koji će u svojoj skupini Puta A (prolaze tri od četiri kluba) ugostiti lisabonskog velikana Sporting, Ayat iz Kazahstana i HIT iz Kijeva.

Prvo su izvučeni parovi Preliminarne runde, 32 momčadi raspoređeno je u osam skupina, a u Glavnu rundu proći će osam osvajača skupina i najbolje plasirana druga momčad Preliminarne runde.

Nakon Preliminarne runde, izvučeni su parovi glavne runde Puta B u kojem je jedan od domaćina četiri skupine - Futsal Dinamo. Nakon ždrijeba možemo reći da su UEFA-ine kuglice bile naklonjene Plavima, koji debitiraju u Ligi prvaka. Dinamo je izbjegao najbolje rangirane momčadi poput Dynamo Kampuksena iz Finske, Gentoftea iz Danske i Stalitse iz Bjelorusije te će u Glavnoj rundi igrati sa svim klubovima koji će krajem kolovoza igrati Preliminarnu rundu!

Dinamo je, osim najboljeg drugoplasiranog iz Preliminarne runde, a to može biti bilo koji od 32 kluba natjecanja, dobio osvajača Skupine B u kojoj se nalaze švedski Orebro, austrijski Diamant iz Linza, bugarski Amigo Northwest i izraelski ASA Tel Aviv Owis. Iz Skupine C Dinamo može dobiti Eindhoven iz Nizozemske, Titograd iz Crne Gore, Georgians iz Gruzije i Europu iz Gibraltara.

Kao glavni favoriti skupine B nameću se prvak Švedske Orebro i prvak Austrije Diamant, a kao najbolji iz skupine C izdvaja se Eindhoven, a u konkurenciji za prolaz sigurno će biti Titograd iz Podgorice i Georgians iz Gruzije.

Dinamo će svoje suparnike u rundi saznati 27. kolovoza kada će se odigrati posljednje utakmice Preliminarne runde natjecanja.

Za razliku od Dinama, Olmissum je u Putu A dobio 'skupinu smrti'. U omiški Ribnjak stiže Sporting, klub koji je u zadnjih sedam sezona šest puta igrao finale Lige prvaka, drugoplasirana momčad Kazahstana Ayat, ujedno i najjači klub iz trećeg pota' te neugodni HIT iz Kijeva koji je debitant u Ligi prvaka, ali je teži protivnik od francuskog i luksemburškog prvaka koji su također bili u konkurenciji za dolazak u Ribnjak.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissumFutsal Liga prvakaFutsalfutsal

Ostale Vijesti