Pixsell
Pixsell

Podravske štuke vs BBB: Navijačka skupina Slaven Belupa prvi put u Maksimiru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 18:20

"Mi smo Podravske Štuke, najjači smo, najjači"

Iako je vremenska prognoza prava ranoproljetna, odnosno, u idućih se tjedan dana očekuje beskonačna kiša, u subotu, 15. travnja, na Stadionu Maksimiru očekuje nas brojno gledateljstvo. Razloga je nekoliko. Dinamo bi pobjedom mogao pobjeći Hajduku na 12 bodova prednosti (Bijeli dan kasnije igraju Jadranski derbi), Dinamov navijački puk osjetio je novi zanos dolaskom Igora Bišćana na klupu voljenog im kluba, a prvi put u povijesti u Maksimiru bi se mogle ukazati i Podravske štuke.

Čisto da ne bi bilo zabune, i da ne biste u subotu umjesto na utakmicu pohrlili u ZOO Zagreb, nije riječ o novoj vrsti ribe u zagrebačkom Zoološkom vrtu, već o nedavno osnovanoj navijačkoj skupini Slaven Belupa koja nosi jedinstveni naziv - Podravske štuke.

Članovi te družine su pretežito osnovnoškolci, za sada ih nema više od 100, no to ih nije spriječilo da transparentima, grlom i dlanovima pariraju Torcidi na jučerašnjoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske na Ivanu Kušeku Apašu. A sada će se sučeliti i Bad Blue Boysima na svojem prvom gostovanju.

Naime, na jednoj društvenoj mreži Podravske štuke objavile su kako bi došle u Zagreb, ali ih nema tko voziti.

Taj problem zajedničkim snagama riješili su Slaven Belupo i Dinamo. Farmaceuti su svojim navijačima organizirali prijevoz u Zagreb, a Dinamo je gostima riješio ulaznice i sendviče kako mladi Koprivničanci ne bi ostali gladni.

Predviđa se da bi u Maksimir trebalo stići 53 Podravske štuke koje bi time ispisale povijest najmlađe navijačke grupe u Hrvata i upisale svoje prvo gostovanje. I to na terenu aktualnog prvaka i gromoglasnih Bad Blue Boysa...



Tagovi

Slaven BelupoDinamo ZagrebGNK DinamoHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti