Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Petković će možda biti kažnjen. Ali, njegova izjava bila je važan detalj za pobjedu

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 16.02.24. | 09:30

Nakon svega što se događalo u zadnje vrijeme, a i uoči sam utakmice, Dinamovi igrači bili su svjesni da u Sevilli ne smiju izgubiti. Bili su 'galvanizirani'

Bruno Petković uoči utakmice u Sevilli saznao je da ga je HNS prijavio svojoj Disciplinskoj komisiji i da ga, vjerojatno, čeka kazna zbog vrijeđanja Roberta Jarnija, zato što je sad već bivšeg U17 izbornika nazvao klauonom. Dugačak je bio taj četvrtak, izmijenjivale su se odluke, komentari i reakcije na takav Petkovićev istup, kao i uvijek u sličnim situacijama, nogometna se Hrvatska podijelila na pro et contra, gdje svatko drži svoju stranu i brani klupsku boju. Nećemo ulaziti u daljnje rasprave na tu temu, rečeno je već i previše. Je li Jarni zaslužio otkaz, zaslužuje li Petković težu kaznu, tko je što trebao reći ili učiniti? Doista nema smisla, Jarni je dobio otkaz, a Petković će, po svemu sudeći, snositi svoj dio 'troška', hoće li to biti samo novčana kazna ili će morati i na 'hlađenje', saznat ćemo vrlo brzo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, štogod netko mislio o Petkovićevoj izjavi i koju god stranu zastupao, treba reći da je ona bila vrlo važan detalj u Dinamovoj pobjedi (1-0) nad Betisom. Sjetili smo se neponovljivog Ćire Blaževića, koji je često na sličan način znao 'galvanizirati' momčad, kad je vidio da su igrači ili previše sigurni u sebe ili potpuno potonuli, pronašao je način da ih probudi, da im vrati krv u žile. 'Ako treba, napravit ću neki incident, neki sukob, samo da ih razbudim', znao je reći Ćiro, čija bi kolekcija takvih situacija mogla ispuniti 'Rat i mir'. Ne znamo je li Petković, koji je u Sevilli bio Dinamov kapetan, imao takvu namjeru, je li planirao takav scenarij, ali ispalo je da je ta njegova izjava, a onda i sve što se događalo do utakmice, uistinu 'galvaniziralo' Modre. Razbudilo ih, zainatili se, pobijedili! Bruno Petković reagirao je naknadno, na pitanje, koje je bilo upućeno trener Jakiroviću. Sam je uzeo riječ, uz malo dramskog dodatka jednu Jarnijevu izjavu, koja je već pala u zaborav, pretvorio u temu dana.

Je li imao nekih neriješenih računa s bivšim Vatrenim, jesu li mu možda od ranije smetali neki njegovi komentarski zaključci ili je Petković doista 'poludio' kad je čuo da Jarni navija za Betis, možda ćemo jednog dana i doznati, ali to što je rekao, uza svu onu lavinu koja se potom pokrenula, jednoj je letargičnoj momčadi, donijelo 'napad adrenalina'. Kao onaj čuveni Jurićev 'Ajmooo', tako je na momčad djelovao Petkovićev 'klaun', izgovoren na siroviji i nepristojniji način. Da je to tako, potvrđuje i izjava Marka Bulata nakon utakmice, koji je pobjedu posvetio 'svim dinamovcima i svim Hrvatima, koji navijaju za Dinamo', što je bila jasna aluzija na taj Petkovićev osvrt. Poznavajući Petkovića, on i sam funkcionira na taj način. Kad je sve mirno, ravno ili kad stvari ne idu onako kako bi želio, uvijek mu treba neki dodatan razlog, da ne kažemo, motiv, da bi sam sebi, a onda i drugima ponovno dokazao klasu. Kao da je i njemu i momčadi trebao neki incident u Ćirinoj maniri da bi konačno pobijedili u jednoj velikoj utakmici. Petković je u Sevilli odigrao jako dobru partiju, tražio rješenja, borio se s domaćim stoperima, a onda izborio, uz dosta sreće, kazneni udarac, koji je sam i realzirao.

Način na koji je Dinamo slavio pogodak, na koji se slavila pobjeda, pokazali su koliko je i njemu i suigračama stalo, koliko su željeli jednu ovakvu večer. Zajednički zagrljaj na terenu, lica puna emocija, stisnute šake, nekima i suze radosnice u očima. Bilo je tu inata koliko želite, bio je to odgovor na sve što ih je u zadnje vrijeme mučilo. A ta priča s Petkovićem i Jarnijem sigurno je iz njih izvadila još koji atom snage, kao da su tada odlučili - sad ćemo vam pokazati! Jednostavno, nakon svega što se u zadnje vrijeme događalo, oni tu utakmicu nisu smjeli izgubiti. I toga su bili svjesni od prve do zadnje minute! Stvarno su bili 'galvanizirani'.



Tagovi

GNK DinamoBetisBruno PetkovićKonferencijska ligaRobert Jarni

Ostale Vijesti