Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ne daju da potonu!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 15.02.24. | 23:30

Dinamo je pobijedio u Sevilli (1-0) i još jednom odbio potpisati kapitulaciju u ovoj turbulentnoj sezoni

Ovaj put nećemo napisati da bi ova utakmica mogla biti prekretnica. Jer, puno puta smo se opekli, bilo je tih pobjeda, koje su najavljivale uzlet, veliki pobjednički niz, a onda je ubrzo slijedilo prizemljenje. Nećemo zato 'gatati', tko zna što se može od Dinama očekivati već u nedjelju protiv Varaždina, onda i protiv Betisa u uzvratu, jer još je uvijek to živ dvoboj. A kamo li što će biti protiv Rijeke u važnom derbiju za 10-ak dana. No, ono što smo vidjeli u Sevilli, Dinamovu pobjedu (1-0), dokaz je da Dinamo građen od čvrstog materijala. Oni ne daju da potonu! Odbijaju potpisati kapitulaciju i kad je ona već mnogima pred očima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener pred otkazom, bolni remi u Kranjčevićevoj, igrači pod upitnikom zbog ozljeda, propali transferi zadnjih dana prijelaznog roka pa onda i ta priča oko Petkovića i Jarnija, koja je dobila neočekivni zaplet. Sve je to pratilo Modre na putu prema Sevili, prema Španjolskoj gdje maksimirski klub nikad nije uspio uzeti niti bod, kamo li pobijediti. A ionako ta Europa, taj dvoboj s Betisom, nije bio u fokusu, u prvom planu, ipak je HNL majka svih bitaka. A onda smo na Benito Villamarinu vidjeli jednu doista zrelu izvedbu, trenersku i igračku. Sergej Jakirović dobro je pripremio susret, odlučio se na iznenađenja u liku Nevistića i Bernauera i bio u pravu, upalila je ideja o strpljivom, pragmatičnom nogometu. Betis nije svjetska momčad, daleko je od europskog vrha, ali Dinamo ga je svojom partijom učinio još bezopasnijim. I onda 'dokrajčio' s bijele točke, baš onako kako pobjeđuju ozbiljne momčadi. Rijetko smo ove godine gledali Dinamo, koji suparniku ne ponudi barem nešto, koji ne upadne u crnu rupu i onda panično traži izlaz, ovo je bila sasvim drukčija utakmica. Dobro, mogao je Betis nešto i zabiti, Manuel Pellegrini reći će da je njegova momčad imala šest-sedam šansi, a izgubila 0-1, no to je njegovo viđenje. Mi smo vidjeli koncentriran, discipliniran Dinamo, kojemu je za nešto još bolje, za uvjerljivjiu pobjedu, nedostajalo malo više hrabrosti, odlučnosti i lucidnosti u završnici.

U svakom slučaju, kakva je bila uvertira, kraj je bio sjajan, ali i taj je kraj tek početak. Pobjeda u Sevilli je veliki skalp, potvrda da ova momčad još ima što za reći i da vrijedi više od onoga što pruža redovito u HNL-u. Ali da bi se taj trijumf protiv Betisa materijalizirao, potrebno je nastaviti niz. Varaždin, prolazak Betisa, Rijeka, to su sad stepenice, na kojima ne smije biti posrtanja. Ipak, ako su u Sevillu otišli kao družina, koja samo čeka zadnji udarac maljem za konačnu presudu, iz nje se vraćaju kao momčad, koja je još jednom pokazala da ju je jako teško slomiti. I da rasplet sezone i dalje umnogome ovisi samo o njoj!



Tagovi

GNK DinamoSergej JakirovićBetisBruno PetkovićKonferencijska ligaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti