Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Jakirović: "Bilo je puno udara sa svih strana, ali dečki su pokazali inat! Prvi znam da moramo bolje, ali nismo zaboravili igrati nogomet"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 15.02.24. | 23:01

Dinamov trener sretan i zadovoljan nakon pobjede u Sevilli nad Betisom (1-0)

Nakon velike pobjede Dinama nad Betisom, u utakmici u kojoj je pobjednički gol zabio Bruno Petković iz kaznenog udarca za konačnih 1-0, svoje je dojmove s javnosti podijelio trener Sergej Jakirović kojemu je pao kamen sa srca, jer je o ovojme rezultatu sigurno ovisila i njegova sudbina u klubu. Bio je zadovoljan, izgledao je kao čovjek, kojemu je doista laknulo, bilo je tu i osobne zadovoljštine. Ali, svjestan je, barem tako kaže, da Dinamo može i bolje, pogotovo u HNL-u i da ga već u nedjelju protiv Varaždina čeka još jedna teška utakmica.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Vruće glave i bez glasa, mislim da smo odigrali zrelu taktički utakmicu. Ovo je bio ispit zrelosti za nas, ali nije bilo lagano, Betis je dobar, ovo je samo prvo poluvrijeme, ali vidjeli smo da možemo. Pokazali smo ozbiljan nogomet, nismo im dali se razmašu. Možda smo mogli više u prvom dijelu, preko Kaneka, završavati akcije s udarcima. Bio je dogovor da nastavimo isto, da ih još malo stavimo pod pritisak. Imali smo jedanaesterac, koji smo zabili. Možemo biti opasniji, zadnji pas nam nije bio dobar, htio bih da šutiramo više na gol, ali nemam što zamjeriti igračima, velike čestitke mojim momcima. Sada Varaždin", rekao je Jakirović nakon utakmice.

Je li ovo sve odrađeno po planu?

"Najavio sam da moramo smanjiti međuprostore, pogotovo između obrane i veznog reda, bio je ključ da budemo što brži, okomiti prema naprijed. Dobro je to funkcioniralo. Naravno da ti Betis svojom kvalitetom ipak nešto zaustavi, ali u većini je to dobro funkcioniralo."

Je li vam ovo najdraža pobjeda u karijeri?

"Ja volim svaku pobjedu. Svaka mi je utakmica izrazito važna. Pogotovo otkad sam u Dinamu. Znam da svi tu traže pobjede, Dinamo uvijek ide na pobjedu. Ali sigurno mi je jedna od dražih pobjeda."

Kako se pripremiti za uzvrat?

"Mi ćemo se pripremiti, analizirati i pokušati pred svojim navijačima napraviti još bolju utakmicu. Navijači su jedini koji dosad nisu zakazali, ja sam prvi koji znam da moramo biti bolji."

Ovo je prva povijesna pobjeda Dinama u Španjolskoj. Deseti pokušaj bio je sretan.

"Nisam znao taj podatak, ali sjajno, još jednom čestitke dečkima na vrhunskom uspjehu. Neka smo i mi ušli u povijest, drago mi je da je baš ova momčad to uspjela. Neka to bude nagrada za njih."

Kako je bilo igrati ovu utakmicu nakon onoga što se događalo zadnja dva dana oko Petkovića?

"Što je bilo jučer, to je jučer, danas je novi dan. Drago mi je da su momci reagirali, da su pokazali inat, da još nisu za otpisati. Puno radimo, drago mi je najviše radi njih, znam da im je stalo, nadam se da će ovo biti veliki vjetar u leđa. Moram sad razmišljati što će biti u nedjelju, tko će imati energiju za tu utakmicu."

Nevistić se pokazao dobrim izborom za ovu utakmicu. Isto kao i Bernauer?

"Nismo im ništa dopustili iz igre, a ono što je prošlo, Nevistić je bio na visokoj razini. Naravno, ovo je Europa, igraš drugačije, u Hrvatskoj više moraš biti gore, napadati, onda ostavljaš i više prostora suparniku. Što se tiče Neve, sve smo iskomunicirali, on jako dobro trenira. Odlučili smo da da dobije priliku, da to budu Europa i Kup. Poštedio sam Zagorca zbog mentalnog umora, nisam se uopće bojao da bi Nevistić mogao zakazati. Bernauer? Odlučio sam se za njega, vjerujući da će pokazati da može biti u ovoj momčadi, to je i pokazao."

Je li vjerovao u pobjedu baš u Španjolskoj nakon Lokomotive?

"Vjerujem uvijek u pobjedu, jer smo dugo na europskoj razini. Uvijek vjerujem u ono što radimo, da možemo napraviti nešto, da nismo zaboravili igrati nogomet. Puno je nekih udara sa svih strana, treba se s time nositi. Ja nemam problema s time, prvi ja nisam zadovoljan onime što prikazujemo, ali nadam se da je ovo prekretnica."

Ipak, ništa nije gotovo, 1-0 nije jamstvo za prolaz?

"Možda će biti i teža utakmica u uzvratu, očekujem još čvršći i agresivniji Betis, ali pred našim navijačima ćemo pokušati izboriti prolaz."

Odličan je bio Theophile, a Petković je opet bio strijelac?

"Inzistirao sam jesenas da Theophilea vratimo, znao sam koliko nam znači njegovo iskustvo. Odgojio je Gvardiola i Šutala, jako je važan za ovu svlačionicu. Vidjelo se kako je nedostajao. A Bruno kao Bruno, znam kako nam je teško bilo bez njega kad je bio ozlijeđen dva mjeseca."

Komentar HNS-ova pokretanja postupka protiv Petkovića?

"Ne bih to komentirao, nema smisla, ići ćemo unedogled!"




Tagovi

BetisGNK DinamoKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti